Trenul implicat în incidentul de la Galaţi a plecat spre destinaţie fără vagonul deraiat

Trenul implicat în incidentul produs în judeţul Galaţi a plecat spre destinaţie, duminică seară, cu cinci vagoane, a declarat pentru MEDIAFAX subsecretarul de stat Constantin Axinia din Ministerul Transporturilor.

26 afișări
Imaginea articolului Trenul implicat în incidentul de la Galaţi a plecat spre destinaţie fără vagonul deraiat

Trenul implicat în incidentul de la Galaţi a plecat spre destinaţie fără vagonul deraiat (Imagine: Mediafax Foto)

Axinia a spus că garnitura a fost recompusă, fără vagonul care a deraiat, plecând spre Iaşi cu o parte dintre pasageri.

El a precizat că vagonul care a deraiat va rămâne la faţa locului pentru cercetări, primele rezultate ale anchetei deschise pentru stabilirea cauzelor incindentului urmând să fie făcute publice luni.

Trenul rapid 661 care circulă pe direcţia Bucureşti-Iaşi a deraiat, duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, în judeţul Galaţi, în zona localităţii Berheci, fără a exista victime. Trenul plecase de la Bucureşti la ora 12.00 şi urma să ajungă la Iaşi la ora 19.00.

Şeful Poliţiei Transporturi Galaţi, Petrică Hahui, a spus că există două posibile cauze ale incidentului: o defecţiune tehnică la linie sau la boghiu, respectiv acţionarea macazului de către impiegatul de mişcare, în timp ce trenul rula pe linie. Şeful Poliţiei Transporturi Galaţi a explicat că există varianta ca impiegatul să fi schimbat macazul în timp ce trenul circula.

Trenurile afectate sunt: rapidul 662, Iaşi-Bucureşti Nord, acceleratul 1966, Galaţi-Iaşi şi personalul 6.315, de la Tecuci la Iaşi.

Acesta este cel de-al treilea tren care a deraiat în această săptămână.

Primul accident feroviar a avut loc luni, în judeţul Dolj, unde au deraiat opt vagoane ale unui tren accelerat. Cel de-al doilea accident s-a produs tot luni, în judeţul Cluj, unde a deraiat un tren încărcat cu produse petroliere, o parte dintre vagoane ajungând într-o râpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici