Trenul internaţional Corona oprit după ce locomotiva a fumegat a avut o întârziere de 100 de minute

Trenul internaţional Corona, care circulă pe ruta Braşov - Budapesta şi care a fost oprit, miercuri seară, în gara Stânceni, judeţul Mureş, după ce a locomotiva a început să fumege, a plecat cu o întârziere de o sută de minute din Mureş, garnitura fiind în final tractată de o altă locomotivă.

477 afișări
Imaginea articolului Trenul internaţional Corona oprit după ce locomotiva a fumegat a avut o întârziere de 100 de minute

Trenul internaţional Corona oprit după ce locomotiva a fumegat a avut o întârziere de 100 de minute

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că trenul internaţional Corona, care circulă pe ruta Braşov - Budapesta, a fost oprit din cauza unei defecţiuni care s-a produs la locomotivă în timpul mersului, mai multe elemente de la osia acesteia arzând din cauza frecării.

"S-a produs o defecţiune tehnică în timpul exploatării, din cauza frecării. S-a spart rulmentul de la o axă a locomotivei şi au ars suspensia din cauciuc, mai multe elemente ale osiei locomotivei, uleiul de transmisie şi vaselina”, a declarat Ciobotariu.

Locomotiva a fost decuplată de cele şase vagoane de călători care formau garnitura de tren şi trasă pe o altă linie ferată.

Potrivit sursei citate, cele două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenţie Topliţa, trimise la gara Stânceni în urma apelului mecanicului de tren la 112, au aşteptat o echipă specializată a Regionalei CFR Braşov, care a întrerupt alimentarea de la sursa de curent electric şi apoi au intervenit cu cele două autospeciale cu apă şi spumă pentru răcirea zonei de ardere a locomotivei.

O altă locomotivă, adusă de la staţia CFR Deda, a preluat vagoanele în care se aflau 250 de călători, trenul reluându-şi parcursul după o sută de minute de întârziere.

Trenul internaţional Corona a fost oprit, miercuri seară, în gara Stânceni, judeţul Mureş, după ce a locomotiva a început să fumege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici