Trenurile de călători circulă cu restricţii de viteză, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute

Trenurile de călători circulă cu restricţii de viteză şi pot ajunge la destinaţii cu întârzieri, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute, luni dimineaţă nefiind trenuri anulate pe nicio magistrală.

1701 afișări
Imaginea articolului Trenurile de călători circulă cu restricţii de viteză, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute

Trenurile de călători circulă cu restricţii de viteză, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În urma avertizărilor meteo de ninsoare, vânt şi temperature scăzute, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru următoarele ore, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă, fiind posibile modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor, a anunţat luni dimineaţă compania CFR Călători.

Sursa citată a precizat că la nivelul companiei a fost instituit Comandamentul de Iarnă, fiind luate măsuri pentru a preveni eventuale perturbări în circulaţia feroviară. Astfel, au fost asigurate locomotive Diesel de rezervă, iar materialul rulant a fost pregătit pentru circulaţie în condiţii de iarnă. De asemenea, au fost suplimentate echipele de intervenţie şi personalul necesar pentru deszăpezire, iar garniturile de tren sunt verificate suplimentar înainte de plecarea la drum.

Călătorii sunt sfătuiţi să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice.

Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru 10 judeţe din sud-vestul ţării, valabilă până luni la ora 12.00. Atenţionarea vizează judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi jumătatea sudică a judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici