VIDEO  Trevor Jacob, youtuber investigat pentru o presupusă nebunie: „A prăbuşit un avion doar pentru a obţine mai multe click-uri”

FAA investighează un videoclip al tânărului de 28 de ani: suspiciunea este că a provocat în mod deliberat un accident din simple motive de vizibilitate online.

591 afișări
Imaginea articolului Trevor Jacob, youtuber investigat pentru o presupusă nebunie: „A prăbuşit un avion doar pentru a obţine mai multe click-uri”

Trevor Jacob

Cât de departe poate merge „foamea” de vizualizări pe web? Judecând după suspiciunile Federal Aviation Administration (FAA), agenţia guvernamentală americană care se ocupă de aviaţia civilă, până la a pilota un avion doar de dragul de a sări cu o paraşută şi de a lăsa aeronava să se dezintegreze la sol.

Nimic surprinzător dacă te afli într-un joc video. Cert este că youtuberul Trevor Jacob, în vârstă de 28 de ani, 130.000 de membri şi un trecut de snowboarder la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci 2014, ar fi pus în mod deliberat planul periculos.

Totul a fost pus la cale?

În centrul anchetei se află conţinutul videoclipului „I Crashed My Plane”, distribuit în Ajunul Crăciunului (dar înregistrat cu exact o lună mai devreme), care a însumat până acum peste 1,2 milioane de vizualizări. Filmul îl prezintă pe Jacob decolând de pe aeroportul Lompoc, California, la bordul unui monoplan uşor Taylorcraft din 1940. Destinaţia Mammoth Lakes, la 350 de kilometri nord-est, un loc ales pentru a împrăştia cenuşa prietenului său Johnny Strange, specialist în sporturi extreme care a murit în 2015 într-un accident de sărituri de bază în Elveţia.

Dintr-o dată, însă, ceva nu merge bine, iar elicea se opreşte brusc. Youtuberul nu se gândeşte de două ori şi, echipat cu o paraşută, deschide hayonul şi se aruncă în gol pentru a se salva. Imagini extrem de spectaculoase (mulţumită prezenţei mai multor camere în avion).

Elementele care îl dau de gol

Totul este bine care se termină cu bine, s-ar crede. Tot pentru că Taylorcraft-ul se prăbuşeşte într-o zonă muntoasă în care, din fericire, nu treceau oameni. Cu toate acestea, mulţi nu au ezitat să-şi ridice îngrijorarea cu privire la autenticitatea incidentului.

Aceleaşi care au determinat apoi FAA să deschidă o anchetă oficială asupra comportamentului fostului snowboarder. În primul rând, de fapt, în urma blocării elicei Jacob nu pare să încerce nici măcar să schiţeze o procedură de urgenţă şi nici să caute o zonă potrivită pentru o aterizare forţată, aşa cum prevede protocolul.

Mai presus de toate, este surprinzător că porţi paraşuta de la început. „De aceea zbor mereu purtând o paraşută”, exclamă el, ajuns la pământ.

În plus, Robert Perry, un instructor de zbor local, a declarat presei că „purtarea unei paraşute într-un avion atât de mic este dificil” şi „necesită îndepărtarea pernei scaunului şi alte modificări”. Pe scurt, «totul este foarte suspect», o părere împărtăşită şi de youtuberul specializat Jay Alaska.

Dacă premeditarea accidentului va fi confirmată, Iacov ar avea probleme serioase cu legea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici