Trupe ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu ruşii

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei soldaţii ucraineni sunt antrenaţi în războiul de tranşee, cu câteva zile înainte de a fi trimişi pe front în războiul împotriva Rusiei, relatează Reuters.

1013 afișări
Imaginea articolului Trupe ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu ruşii

Trupe ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu ruşii

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei soldaţii ucraineni sunt antrenaţi în războiul de tranşee, cu doar câteva zile înainte de a fi trimişi pe front în ceea ce a devenit un război de uzură împotriva Rusiei, relatează Reuters.

„Cei mai mulţi dintre ei nu au, de fapt, nicio experienţă militară şi sunt învăţaţi cum să execute câteva tactici de bază”, a declarat un soldat ucrainean. „Suntem învăţaţi cum să folosim armele în zonele urbane şi în tranşee”, a adăugat acesta.

Antrenamentul a fost efectuat de către Comandamentul de pregătire a armelor combinate, care a fost înfiinţat ca parte a eforturilor Uniunii Europene de a ajuta armata ucraineană. Exerciţii au avut loc în 24 din cele 27 de state membre ale blocului.

„Vom continua să ne adaptăm, deoarece situaţia de pe câmpul de luptă se schimbă în fiecare zi”, a declarat generalul Michiel van der Laan, directorul general al Statului Major al Uniunii Europene.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 şi controlează în prezent aproape o cincime din teritoriul acesteia, potrivit sursei citate. Contraofensiva ucraineană începută în iunie nu a făcut niciun progres major.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valery Zaluzhnyi, a declarat că războiul se îndreaptă spre o nouă etapă de lupte de uzură, care ar putea permite Moscovei să îşi refacă puterea militară.

Operaţiunile ar putea fi complicate şi mai mult de condiţiile meteorologice.

„Aş spune că iarna este cel mai solicitant anotimp în ceea ce priveşte războiul. Ne limitează sever mişcarea şi manevrabilitatea, în timp ce inamicul ne vede clar prin intermediul camerelor termice şi al dronelor”, a declarat soldatul ucrainean.

Un al doilea soldat ucrainean a declarat că antrenamentul pe care trupele îl primesc în Polonia le va ajuta să facă progrese în contraofensivă.

„Lupta în tranşee este unul dintre cele mai importante elemente în acest război... Cred că îmbunătăţirea abilităţilor în acest domeniu îi va ajuta pe soldaţii noştri să reuşească pe câmpul de luptă”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
război

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici