Tudorel Toader, discuţii în Malaezia cu alţi români condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, duminică, cu Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri şi condamnaţi la moarte de Curtea de Apel şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale, anunţă ministerul Justiţiei.

2083 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, discuţii în Malaezia cu alţi români condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri

Tudorel Toader, discuţii în Malaezia cu alţi români condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri

"În Închisoarea Simpang Renggam se află încarceraţi Marian Laurenţiu Peity şi Ionel Ţurcan, arestaţi pentru trafic de droguri, condamnaţi la moarte de Curtea de Apel, şi ale căror procese se află în faza de judecată pe rolul Curţii Federale a Malaysiei. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţenii români, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaysiei privind activităţi de cooperare juridică", se arată într-un comunicat de presă al ministerului Justiţiei, remis duminică seară MEDAFAX.

În cadrul vizitei în Malaezia, delegaţia ministerului Justiţiei, au avut o întrevedere cu avocatul cetăţenilor români condamnaţi în Malaezia pentru trafic de droguri, întâlnirea având loc la Kuala Lumpur.

"Discuţiile au purtat asupra cadrului juridic în materie, cu referire la situaţia celor trei cetăţeni români şi posibilele demersuri legale în ceea ce îi priveşte, în mod corespunzător etapelor procesuale în care se află aceştia", potrivit sursei citate.

Totodată, întrevederea cu conducerea închisorii Simpang Renggam, Johor a avut loc la sediul penitenciarului. Discuţiile au purtat, cu precădere, asupra problematicii specifice sistemelor penitenciare din cele două state.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat, vineri, şi cu Ionuţ Alexandru Gologan, românul condamnat, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri şi arestat din 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici