Video Turist atacat de un urs în munţii Bucegi

Un bărbat din Bucureşti, venit pe munte cu fiul său, a fost atacat de un urs, marţi dimineaţă, în timp ce se afla într-un cort pe care-l amplasase în apropierea cabanei Caraiman din Munţii Bucegi, salvamontiştii afirmând că acelaşi animal ar fi ucis o turistă americancă, în urmă cu peste două luni.

19 afișări

Potrivit lui Claudiu Vasilescu de la Salvamont Buşteni, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a urcat pe munte luni seară, însoţit de fiul său în vârstă de 8 ani. Cei doi nu au vrut să se cazeze în cabana Caraiman, preferând să rămână în cort, pe care l-au amplasat la câţiva metri de cabană. Marţi dimineaţă, cu puţin înainte de ora 6.00, cei doi au fost atacaţi de un urs.

Sursa citată a spus că, pentru a-şi salva fiul, bărbatul s-a luptat cu ursul, care i-a provocat răni pe tot corpul. Auzind zgomote, cabanierul de la Caraiman a ieşit din clădire şi, când a văzut ce se întâmplă, a chemat ajutoare. Oamenii au reuşit să alunge ursul câţiva metri, pentru ca turistul să aibă suficient timp să-şi ia copilul şi să intre în cabană. La scurt timp, ursul s-a întors şi s-a repezit asupra cortului, pe care l-a distrus complet.

"Se pare că este acelaşi urs care a omorât-o pe turista americancă", a mai spus Claudiu Vasilescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, bărbatul, însoţit de salvamontişti, este coborât cu telecabina în staţiunea Buşteni, de unde urmează să fie preluat de o ambulanţă. Sursa citată a precizat că, foarte probabil, bărbatul va trebui supus unei intervenţii chirurgicale, întrucât are un deget dislocat. Copilul, care se afla împreună cu tatăl său şi cu salvamontiştii, nu este rănit, dar este în stare de şoc, a mai spus Claudiu Vasilescu.

O turistă americancă a fost ucisă de un urs, la sfârşitul lunii iunie, pe o potecă turistică dintre Babele şi Caraiman, în timp ce femeia se afla pe munte cu soţul său şi cu un grup de prieteni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici