Turişti rătăciţi în Munţii Retezat. Condiţii meteo potrivnice în zonă

  • Trei turişti s-au rătăcit, duminică seara, în Retezatul Mic.
  • În zona de creastă condiţiile meteo sunt nefavorabile, fiindcă plouă tare cu tendinţa de a se transformă în lapoviţă şi ninsoare.
  • Salvamontiştii acţionează pentru găsirea turiştilor.
261 afișări
Imaginea articolului Turişti rătăciţi în Munţii Retezat. Condiţii meteo potrivnice în zonă

Turişti rătăciţi în Munţii Retezat. Condiţii meteo potrivnice în zonă

„Acţiune în derulare a salvamontiştilor din Hunedoara pentru salvarea a trei turişti rătăciţi în Retezatul Mic între Piatră Iorgovanului şi Stănuleţii Mari ... Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane deoarece persoanele nu prezentau afecţiuni medicale ... În cursul nopţii însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiştilor ... La această oră două echipe de salvatori montani acţionează în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest iar altă dinspre Lapusnicul Mare ... În zona de creastă condiţiile meteo sunt nefavorabile. Plouă tare cu tendinţa de a se transformă în lapoviţă şi ninsoare”, anunţă Serviciul Salvamont.

Salvamontiştii spun că cei trei au reuşit să găsească o cale de coborâre din creastă şi cred că turiştii au descoperit o stână unde să se adăpostească sau au avut haine foarte bune care să le permită să treacă mai uşor peste frigul din noapte.

„Vremea a fost deosebit de urâtă ieri ()duminică - n.r.) în majoritatea masivele montane, vânt puternic cu transport de zăpadă, vizibilitate redusă şi nu înţelegem de ce se forţează derularea unor drumeţii pe munte şi în astfel de condiţii”, mai transmit reprezentanţii Salvamont.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici