Turiştii au revenit în Sibiu, unul dintre cele mai sigure locuri de vacanţă din Europa

  • Sibiu a fost declarat de European Best Destinations, o agenţie susţinută de Uniunea Europeană, una dintre cele mai sigure destinaţii turistice din Europa
  • Tbilisi din Georgia, Corfu- Grecia şi Cavtat- Croaţia sunt primele trei recomandări, iar Sibiu este pe locul 10 în acest clasament
  • Anul trecut, peste 500.000 de persoane au vizitat Sibiul
2425 afișări
Imaginea articolului Turiştii au revenit în Sibiu, unul dintre cele mai sigure locuri de vacanţă din Europa

Sursa foto: Profimedia

A fost primul weekend prelungit în care am putut merge în vacanţă, fără declaraţie la ieşirea din localitate. Sibiul, declarat una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din Europa, anul acesta, de agenţia European Best Destinations, a început să aibă din nou turişti. Casele cu „ochi” din zona istorică, Podul Minciunilor, Muzeul Brukenthal, dar şi frumuseţile împrejurimilor sunt câteva dintre obiectivele care atrag turiştii aici.
 
Trei zile la rând, înaintea minicavanţei de Rusalii, în judeţul Sibiu nu a fost raportat niciun caz nou de îmbolnăvire cu SARS-COV2.
 
Marian, un tânăr din Suceava, s-a simţit în siguranţă. A bătut aproape 400 de kilometri pentru a fotografia clădirile istorice din centrul Sibiului. L-am găsit în Piaţa Mare, cu obiectivul aţintit asupra Turnului Sfatului. 
 
„Este un oraş extraordinar, foarte frumos, curat. Şi, în al treilea rând, probabil, pentru toate clădirile pe care le are, arhitectura oraşului”, a spus Marian Pricopie. 

Teodor Huruban este un alt turist care a vizitat Sibiul zilele trecute, fiind atras în special de „castelul Brukenthal, casele de lut sau Castelul de Lut”.
 
Patronii de terase îi asigură pe turişti că au luat toate măsurile impuse în noile condiţii. 
 
„Ne-am luat toate măsurile necesare de siguranţă. De exemplu, distanţarea socială între mese, ospătarii poartă mască, mănuşi. Se face dezinfecţia totală a meselor, a toaletelor. Oamenii respectă foarte mult regulile acestea şi de aceea este un oraş sigur”, a spus Roxana Drăghici, managerul unei terase. 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici