Turistul ceh rănit în Munţii Făgăraş a fost externat (video)

Turistul ceh rănit în Munţii Făgăraş şi a cărui soţie şi-a pierdut viaţa în urma aceluiaşi accident a fost externat, luni dimineaţă, din Spitalul Judeţean Sibiu, starea sa de sănătate fiind bună.

32 afișări
Imaginea articolului Turistul ceh rănit în Munţii Făgăraş a fost externat (video)

Turistul ceh rănit în Munţii Făgăraş a fost externat (Imagine: www.scjs.ro)

Geraldina Găldean, consilier la Spitalul Judeţean Sibiu, a declarat, luni, că bărbatul, Peter Prazak, în vârstă de 42 de ani, a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite. El are contuzii faciale şi lombare, însă starea sa de sănătate este bună, nefiind necesară menţinerea bărbatului în spital.

De asemenea, trupul femeii, Lenka Prazakova, în vârstă de 36 de ani, se află în prezent la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu, unde va fi făcută necropsia. Ambasada Cehiei la Bucureşti se va ocupa de actele necesare pentru repatriere.

O turistă cehă a murit, iar soţul acesteia a fost rănit, în urma unui accident produs, duminică, în Munţii Făgăraş.

Conform reprezentanţilor Salvamont Sibiu, accidentul s-a produs în zona "Strunga dracului". Femeia se afla în faţă pe o cărare acoperită cu zăpadă, iar la un moment dat a alunecat şi a căzut în gol mai bine de 200 de metri. Bărbatul a vrut să o prindă şi atunci a căzut şi el.

Femeia s-a zdrobit de stânci şi a murit pe loc, în timp ce soţul său a reuşit să sune un prieten din Cehia, care la rândul său a dat telefon unei cunoştinţe din România, iar aceasta din urmă a telefonat la Serviciul 112.

La faţa locului a fost trimis un elicopter SMURD, care însă nu a putut ateriza la locul accidentului. Cei doi au fost preluaţi de salvamontişti cu ajutorul unor frângii şi al unor echipamente speciale şi duşi până la elicopter.

După ce a primit primul-ajutor de la medicii SMURD, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Sibiu, pentru investigaţii suplimentare.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Adrian David, cei doi se aflau într-un concediu de opt zile în România şi mai aveau de stat două zile, iar până acum au făcut drumeţii pe diverse trasee montane din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici