Ucraina: În Lyman au fost descoperite circa 200 de morminte şi o groapă comună

Circa 200 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite în oraşul Lyman, care a fost recent eliberat de forţele ucrainene după ce a fost ocupat de armata rusă şi de miliţiile sale aliate timp de mai multe luni, potrivit autorităţilor din regiunea Doneţk, scrie CNN.

200 afișări
Imaginea articolului Ucraina: În Lyman au fost descoperite circa 200 de morminte şi o groapă comună

În cele aproximativ 200 de morminte au fost îngropaţi civili, a declarat Pavlo Kyrylenko, şeful administraţiei militare din regiunea Doneţk.

Groapa comună "poate conţine atât militari, cât şi civili", a spus Kyrylenko. "Numărul exact nu a fost încă stabilit".

Procurorii investighează aceste locuri şi vor începe în curând procesul de exhumare, a adăugat el.

În Sviatohirsk, care s-a aflat sub ocupaţie rusă timp de aproximativ trei luni, Kyrylenko susţine că 21 de cadavre au fost reînhumate. Aceştia erau civili care au murit în timpul ocupaţiei, a precizat el.

Toate cadavrele care au fost reînhumate au fost identificate şi îngropate corespunzător, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici