Ucraina nu crede în retragerea grupării Wagner. Ce le lipseşte, de fapt, mercenarilor nu este muniţia

Armata Kievului suţine că Putin nu îi va permite grupării Wagner să se retragă de pe poziţiile ocupate în Bahmut.

3666 afișări
Imaginea articolului Ucraina nu crede în retragerea grupării Wagner. Ce le lipseşte, de fapt, mercenarilor nu este muniţia

Ucraina nu crede în retragerea grupării Wagner. Ce le lipseşte, de fapt, mercenarilor nu este muniţia

Armata ucraineană este sceptică faţă de declaraţia liderului PMC Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit căreia mercenarii se vor retrage din Bahmut pe 10 mai.

„Wagner-ilor pur şi simplu nu li se va permite să părăsească oraşul, pentru că Prigojin nu decide nimic aici, toate acţiunile lui Wagner sunt comandate personal de dictatorul rus Vladimir Putin”, a declarat Serhi Cherevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forţelor Armate ale Ucrainei, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.

„Prigojin minte şi despre lipsa gloanţelor”, a adăugat el, precizând că „wagnerii suferă pierderi uriaşe din cauza acţiunilor de succes ale Forţelor de Apărare ucrainene”, iar mercenarii „au multă muniţie: doar în ultimele 24 de ore au lovit poziţiile trupelor ucrainene de 520 de ori”,

„Ceea ce le lipseşte cu adevărat lui Prigojin şi adepţilor săi sunt oamenii, pentru că prizonierii nu mai merg pe front”, conchide oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici