Udrea a gustat bere de casă la "Târgul de Paşte" din Suceava

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a deschis, joi, la Suceava,"Târgul de Paşte" şi a vizitat expoziţia gastronomică "Gustă din Bucovina", unde a gustat bere de casă şi a vorbit cu apicultorii.

241 afișări
Imaginea articolului Udrea a gustat bere de casă la "Târgul de Paşte" din Suceava

Udrea a gustat bere de casă la expoziţia "Gustă din Bucovina" din Suceava (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Elena Udrea a deschis Târgul de Paşte din zona centrală a municipiului Suceava şi le-a spus persoanelor prezente la această manifestare că este bucuroasă că se află în Bucovina la debutul programului "Paştele în Bucovina", arătând că despre Bucovina a început să se vorbească mult în ţară şi în străinătate.

"Despre Bucovina au apărut cuvinte frumoase în toată Europa. Oamenii vă cunosc că sunteţi ospitalieri", a spus Udrea.

Ea a arătat că şi în vremuri de criză se pot face multe lucruri bune pentru Bucovina, exemplificând cu proiectele cu finanţare europeană pe care le-a semnat, joi, cu maicile-stareţe de la mănăstirile Dragomirna, Suceviţa şi Moldoviţa, pentru restaurarea şi conservarea acestor monumente şi a infrastructurii de informare turistică, cele privind pârtiile de schi din judeţ sau cu modernizarea Drumului Talienilor între Mălini(Suceava) şi Borca(Neamţ).

Udrea a subliniat că dezvoltarea turismului este foarte importantă pentru că turismul creează locuri de muncă şi aduce şi bani la buget.

"În Bucovina aveţi cu ce să faceţi turism", a spus Udrea.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Elena Udrea este principalul ambasador al Bucovinei, menţionând că aceasta a purtat trăistuţa de Straja şi ia tradiţională bucovineană.

Elena Udrea a vizitat standurile cu produse artizanale din cadrul "Târgului de Paşte" şi a primit cadou o trăistuţă,după care a vizitat expoziţia gastronomică "Gustă din Bucovina".

Ea a vorbit cu apicultorii, cărora le-a spus că a văzut în Polonia cum turiştii puteau să asiste la cum lucrează apicultorii şi se uitau la "stupurile de albine", dar ulterior s-a corectat, precizând că e vorba despre "stupi".

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a vizitat şi un stand cu mâncăruri de post, unde a gustat bere de casă după ce, în prealabil, s-a asigurat că nu conţine alcool, constatând apoi că "este dulce".

Întrebată ce şi-ar dori să-i aducă Iepuraşul de Paşte, Elena Udrea a spus că vrea ca la rectificarea bugetului ministerul său să primească mai multe fonduri.

"Mi-aş dori în primul rând o rectificare a bugetului şi apoi mai multe fonduri la minister", a spus Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici