Udrea despre achitarea lui Năstase: Mă aşteptam la o soluţie de condamnare

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat joi că se aştepta la o soluţie de condamnare în cazul lui Adrian Năstase, achitat în dosarul "Mătuşa Tamara", ea susţinând că decizia instanţei îi dezamăgeşte pe cei care aşteptau ca dosarele de mare corupţie să se finalizeze cu condamnări.

515 afișări
Imaginea articolului Udrea despre achitarea lui Năstase: Mă aşteptam la o soluţie de condamnare

Elena Udrea (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax foto)

"Mă aşteptam la o soluţie de condamnare. E adevărat că nu cunosc mai mult din dosar decât ştie toată lumea, mai mult decât s-a spus în media, la televiziuni, dar sunt convinsă că oamenii care aşteaptă ca aceste dosare de mare corupţie să se finalizeze cu condamnări sunt dezamăgiţi de această decizie pe care a luat-o instanţa de judecată. (...) Probabil că sunt dezamăgiţi toţi cei care aşteaptă să vadă că dosare de mare corupţie se finalizează cu soluţii în instanţă", a spus Udrea.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat în 24 noiembrie cercetarea judecătorească în cazul "Mătuşa Tamara". Instanţa anunţa atunci că în 7 decembrie se va pronunţa asupra acuzelor aduse de către Direcţia Naţională Anticorupţie fostului premier Adrian Năstase , consilierului acestuia Ristea Priboi şi fostului şef al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.

În 7 decembrie, instanţa a amânat pentru 15 decembrie pronunţarea în acest dosar.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că este convins că instanţa îl va achita pe Adrian Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara", el precizând că întreg partidul îl apreciază pe fostul premier şi este alături de el.

Hotărârea din acest proces este prima din cele trei cazuri deferite justiţiei de către DNA în care este acuzat Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici