UE va cumpăra avioane de luptă împotriva incendiilor forestiere

Uniunea Europeană este în discuţii cu producătorii pentru a cumpăra avioane de stingere a incendiilor forestiere grave, precum cele care fac ravagii în sudul Europei, a declarat pentru Reuters comisarul pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic.

332 afișări
Imaginea articolului UE va cumpăra avioane de luptă împotriva incendiilor forestiere

UE va cumpăra avioane de luptă împotriva incendiilor forestiere

Resursele de urgenţă ale UE implică în prezent coordonarea a 12 avioane de stingere a incendiilor şi a unui elicopter puse în comun de ţările UE. Însă, având în vedere că se aşteaptă ca solicitările să crească din cauza schimbărilor climatice, UE intenţionează să investească în avioane de intervenţie în situaţii de criză, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic.

„Aceste avioane vor fi cumpărate din punct de vedere tehnic de către statele membre, dar vor fi finanţate 100% de Uniunea Europeană”, a spus Lenarcic.

Acesta a refuzat să nominalizeze companiile implicate, deoarece contractele nu au fost încă semnate, potrivit Reuters.

Mii de pompieri din sudul Europei au luptat luni cu sute de incendii de vegetaţie în ţări precum Portugalia, Spania şi Franţa, pe fondul unui val de căldură intensă care a provocat sute de morţi.

În acest an, UE a primit deja cinci cereri de ajutor.

Având în vedere că în Marea Mediterană nu s-a ajuns încă la jumătatea sezonului tipic de incendii iunie-septembrie, Lenarcic a declarat că Europa se va confrunta cu o vară dificilă. Anul trecut, UE a primit nouă cereri de asistenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici