Ultima noapte de beţie, întâia de carantină. Oraşul în care oamenii au ignorat pericolul pentru a se distra

  • Marea Britanie a închis abia de astăzi barurile, cluburile, restaurantele şi sălile de sport
  • Strategia iniţială, scriu ziarele din insulă, a fost de imunizare prin infectare
  • Dacă un număr îndeajuns de mare de oameni reuşeste să învingă boala, atunci populaţia poate deveni imună
4743 afișări
Imaginea articolului Ultima noapte de beţie, întâia de carantină. Oraşul în care oamenii au ignorat pericolul pentru a se distra

Ultima noapte de beţie, întâia de carantină. Oraşul în care oamenii au ignorat pericolul pentru a se distra

Marea Britanie a închis de astăzi barurile, cluburile şi restaurantele. Măsura a fost luată într-un final de premierul Boris Johnson, care timp de o săptămână a ignorat sfaturile epidemiologilor privind impunerea de restricţii. Presa din Marea Britanie a scris că o posibilă strategie a guvernului britanic este cea care prevede asumarea a cateva zeci de mii de oameni pentru menţinerea motoarelor economiei. Până la urmă, Boris Johnson a decis să impună unele restricţii.
 
Daily Mail scrie că la Londra oamenii au petrecut şi aseară, cu câteva ore înainte ca restricţiile să intre în vigoare. Barurile au fost pline, iar viaţa de noapte destul de animată. Cei mai mulţi au ignorat sfaturile specialiştilor, care spun că trebuie să păstrăm distanţa de cei din jurul nostru.
 
În Anglia s-au închis începând de astăzi şi teatrele, cinematografele şi sălile de sport.
 
De astăzi, poliţia îi poate amenda drastic pe cei care nu respectă carantina şi tin deschise barurile ori restaurantele, dar şi pe cei care merg din postura de clienţi.
 
177 de morţi a înregistrat Marea Britanie din cauza COVID-19. Numărul real al îmbolnăvirilor, estimează jurnaliştii din insulă, ar putea fi de peste 10.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici