ULTIMA ORĂ O a treia persoană a murit la Institutul „Marius Nasta” în urma infecţiei cu acinetobacter. Încă un pacient, în stare gravă

Încă un pacient al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală a murit în urma infecţiei cu acinetobacter, numărul total al deceselor ajungând la trei persoane, a anunţat miercuri managerul unităţii, Beatrice Mahler.

1655 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ O a treia persoană a murit la Institutul „Marius Nasta” în urma infecţiei cu acinetobacter. Încă un pacient, în stare gravă

ULTIMA ORĂ O a treia persoană a murit la Institutul "Marius Nasta" în urma infecţiei cu acinetobacter

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală a anunţat, miercuri, că în total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie, dintre care trei au murit, iar o altă persoană, o femeie, se află în stare gravă. În celelalte cazuri, nu au fost încă primite rezultatele de la Institutul Cantacuzino.

"Sunt trei persoane care au decedat. De la Institutul Marius Nasta s-au recoltat probe. Din cei şase pacienţi, o pacientă a urcat pe secţie, trei au decedat şi mai e un pacient în stare foarte gravă", a declarat Beatrice Mahler.

Direcţia de Sănătate Publică a decis, marţi, oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu au fost conforme. Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB a considerat necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Ancheta DSP Bucureşti în Institutul Naţional de Pneumftiziologie “Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, după ce managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare. Săptămâna trecută, doi pacienţi au murit la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, a precizat managerul instituţiei Beatrice Mahler, precizând că persoanele sufereau de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale. Internările în Secţia de Terapie Intensivă sunt limitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici