Ultimii patru mineri de la mina Petrila au fost scoşi din subteran

Salvatorii au adus la suprafaţă şi ultimele patru victime ale exploziilor de la Petrila, trupurile neînsufleţite fiind transportate la Petroşani, la Serviciul de Medicină Legală, a anunţat, marţi, prefectul de Hunedoara, Dan Pricăjan.

217 afișări
Imaginea articolului Ultimii patru mineri de la mina Petrila au fost scoşi din subteran

Patru echipe de salvatori au coborât în mina Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul de Hunedoara, Dan Aurel Pricăjan, a declarat, marţi seară, că cei 15 salvatori care au coborât în subteranul minei Petrila au adus la suprafaţă cele patru victime decedate, de la o adâncime de patru kilometri.

Este vorba despre Brad Iosif (inginer şef), Vişan Trandafir (adjunct şef sector 1), Moş Silviu (şef de tură) şi Şipoş Cristian (miner)

Potrivit prefectului, trupurile neînsufleţite ale celor patru mineri au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală de la Petroşani.

Pricăjan a transmis condoleanţe familiilor minerilor morţi şi mulţumiri celor 15 salvatori care au intrat în subteran, precum şi comisiei tehnice care a coordonat acţiunea.

Prefectul a mai spus că la ora actuală, în subteranul minei Petrila nu există riscul unei noi explozii, dar mina este monitorizată în permanenţă. Potrivit aceleiaşi surse, operaţiunea de recuperare a cadavrelor a durat patru ore.

Dan Aurel Pricăjan a spus că echipele de salvatori au întâmpinat greutăţi în recuperarea cadavrelor atât luni, cât şi marţi, însă a refuzat să dea mai multe detalii în acest sens.

Patru echipe de salvatori au coborât în mina Petrila, marţi după-amiază, pentru recuperarea ultimilor patru mineri morţi în exploziile de sâmbătă, echipele fiind conduse de directorul de Securitate şi Sănătate în Muncă din CNH Petroşani, Petru Drăgoescu şi de directorul interimar de la EM Petrila.

Echipele de salvatori au coborât în mină în jurul orei 15.30, fiind conduse de directorul de Securitate şi Sănătate în Muncă din Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani, Petru Drăgoescu şi de directorul interimar al minei Petrila, Constantin Jujan, care este şi adjunct al directorului general de la CNH.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila.

În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, până în prezent fiind recuperate trupurile a opt dintre ei. De asemenea, în urma deflagraţiei alţi 14 mineri au fost răniţi, şase dintre ei fiind internaţi în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Trupurile a patru mineri au fost recuperate sâmbătă seară, ei fiind înmormântaţi în cursul zilei de marţi, iar luni seara o echipă de nouă salvatori a adus la suprafaţă alţi patru ortaci morţi în mina de la Petrila.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici