Un afro-american, eliberat după 44 de ani de închisoare. A fost condamnat la 100 de ani pentru un presupus viol

Bărbatul, acum în vârstă de 69 de ani a fost condamnat la 100 de ani de închisoare de către un juriu alb pentru tentativă de agresiune sexuală asupra unor gemeni de 14 ani.

3068 afișări
Imaginea articolului Un afro-american, eliberat după 44 de ani de închisoare. A fost condamnat la 100 de ani pentru un presupus viol

Un afro-american eliberat după 44 de ani pentru viol

Un afro-american în vârstă de 69 de ani a fost eliberat după ce a executat 44 de ani de închisoare pentru o sentinţă de viol pe care judecătorul a anulat-o acum, deoarece inculpatului nu i s-a garantat un proces echitabil.

În 1977, Vincent Simmons a fost condamnat de un juriu în totalitate alb din Louisiana la 100 de ani de închisoare pentru tentativa de agresiune sexuală a două fete albe, gemene de 14 ani.

Bărbatul încercase deja de 16 ori să obţină rejudecare, dar a reuşit să o obţină doar după o anchetă CBS a stabilit că o serie de probe nu au fost predate apărării.

Printre acestea s-a numărat şi mărturia crucială a unui medic care a susţinut că nu există semne de violenţă sexuală împotriva fetelor. Sau prima mărturie a celor două fete, care au spus că nu pot spune cine le-a atacat, pentru că „toţi negrii se aseamănă”. Pe baza acestor elemente, judecătorul Bill Bennett a ordonat eliberarea lui Simmons din Penitenciarul de Stat din Angola şi a dispus rejudecarea.

„Dumnezeu a păstrat vie speranţa în mine, Dumnezeu mi-a dat asta”, a spus el unei televiziuni locale care l-a aşteptat la ieşirea din penitenciar. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici