Un an de la lansarea programului de creştere a natalităţii: 6 naşteri şi 183 de sarcini în evoluţie

Şase naşteri şi 183 de sarcini în evoluţie au fost înregistrate în primul an de funcţionare a programului de susţinere a cuplurilor şi persoanelor singure pentru creşterea natalităţii, a anunţat marţi Ministerul Familiei.

168 afișări
Imaginea articolului Un an de la lansarea programului de creştere a natalităţii: 6 naşteri şi 183 de sarcini în evoluţie

Un an de la lansarea programului de creştere a natalităţii: 6 naşteri şi 183 de sarcini în evoluţie

Pe parcursul primului an de funcţionare, comisia de evaluare a ministerului a analizat un număr de 9.545 de dosare dintr-un total de 11.135 dosare înregistrate pentru accesarea sprijinului financiar de 15.000 de lei destinat procedurilor de fertilizare in vitro.

De asemenea, au fost semnate 7.917 de contracte pentru care s-au comandat deja voucherele.

De la începutul programului, au fost făcute 2.445 de deconturi la farmacii şi 1.497 de deconturi la clinici pentru proceduri medicale.

„Succesul imens de care s-a bucurat acest program şi numeroasele solicitări ale potenţialilor beneficiari înscrişi deja pe o listă de aşteptare, impune continuarea derulării proiectului şi în anul 2024, cu dublarea numărului de beneficiari, de la 10.000 la 20.000 de beneficiari/an. Îi anunţ pe toţi cei interesaţi că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse are pe circuitul de avizare proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1103/2022 pentru aprobarea Programului Social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii pentru anul 2024”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero.

Sprijinul se acordă sub forma a două vouchere pe suport de hârtie, în cuantum de 15.000 de lei. Astfel, un voucher în valoare de 5.000 de lei va fi destinat achiziţionării de medicamente specifice, iar al doilea voucher, în suma de 10.000 de lei, va fi folosit pentru achitarea procedurilor medicale prescrise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici