Video Un argeşean a împlinit de ziua alegerilor 100 de ani. După vot, a fost sărbătorit de zeci de rude

Un bărbat din comuna argeşeană Oarja, Gheorghe Dumitrescu, a împlint 100 de ani duminică, în ziua alegerilor parlamentare. După ce a votat, el a fost sărbătorit de zeci de membrii ai familiei, în curtea locuinţei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

596 afișări

Pentru că termometrele au indicat 13 grade Celsius, "nea Ghiţă", aşa cum îl ştie toată lumea pe argeşeanul care a împlinit un secol chiar în ziua alegerilor, a fost sărbătorit de familie în curtea locuinţei sale din comuna Oarja.

Înainte de întâlnirea cu rudele, bărbatul şi-a exprimat opţiunile electorale. El nu a lipsit niciodată de la urne.

Pentru ca sărbătoritului centenar să îi fie mai uşor să voteze, o echipă cu o urnă mobilă s-a deplasat la locuinţa acestuia.

"Colegii mei s-au deplasat la faţa locului pentru ca dânsul să-şi exercite dreptul de vot astăzi, când a împlinit 100 de ani. (...) Sperăm şi cu altă ocazie. Doamne ajută!", a declarat Gheorghe Ionel, preşedintele secţiei de votare 412 din Oarja.

Una dintre fiicele bărbatului sărbătorit, Neacşa Didina Dumitraşcu, a declarat că în general, în familie, se trăieşte mult.

"În general, la noi în neam s-a trăit mult. Şi mama avea 88 de ani, s-a prăpădit în 1999, acu' ar fi avut 97. Mama tatălui avea 88 de ani, deci avem gena bună. Tata a împlinit 100 de ani. E născut pe 11 decembrie 1916. A avut 12 copii, iar opt mai suntem în viaţă. Ştiţi că nurorile şi ginerii se consideră tot copii. Tata are, deci, în total, 21 de copii, 35 de nepoţi, 25 de strănepoţi şi cinci stră-stră-nepoţi, deci în total 85 de vlăstare. Mereu a votat, la fel a făcut şi azi. Îi doresc în primul rând sănătate şi să ajungă la 124 de ani, pentru că toţi cei care trec pe drum îi zic <să trăieşti tataie şi să ajungi la 124 de ani>, nu ştiu de ce", a spus Neacşa Didina Dumitraşcu.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici