Un asistent social este acuzat că lua mită pentru a prelua cereri de adopţie

Un asistent social al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov este cercetat sub control judiciar după ce ar fi luat mită pentru a prelua cereri de adopţie. Mai mult, femeia a convins o angajată a DGASPC Covasna să falsifice un raport de evaluare a unei familii.

353 afișări
Imaginea articolului Un asistent social este acuzat că lua mită pentru a prelua cereri de adopţie

Un asistent social este acuzat că lua mită pentru a prelua cereri de adopţie

Procurorii DIICOT Braşov au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a Adrianei Lucica Şimandan, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea că, începând cu anul 2012, Şimandan, în calitate de asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, membru al echipelor de evaluare pentru procedurile de adopţie, a pretins şi primit de la familii interesate, direct sau indirect, bani sau alte foloase pentru preluarea cererilor de adopţie.

”S-a reţinut că inculpata a pretins şi primit, direct sau indirect, bani sau alte foloase, având influenţă asupra modalităţii de obţinere a atestatului de potenţial adoptator ori asupra modalităţii de selecţie din cadrul listei cu adoptatorii/familiile adoptatoare atestate, prin promisiuni de urgentare a eliberării actelor menţionate/de selectare cu prioritate a anumitor persoane/familii, cu încălcarea dispoziţiilor legale. De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpata a primit foloase necuvenite de la persoane interesate, sub pretextul că are influenţă asupra altor funcţionari cu atribuţii în procesul de adopţie, în scopul urgentării procedurilor specifice”, arată DIICOT.

Potrivit procurorilor, Lucica Şimandan a determinat-o pe T. C., consilier superior la DGASPC Covasna – Serviciul Adopţii, să falsifice un raport de evaluare a capacităţii de a adopta a unei familii adoptatoare, atestând date necorespunzătoare adevărului, respectiv menţionarea faptului că familia locuia în fapt în Sfântu Gheorghe într-un apartament care îndeplinea condiţiile necesare pentru a creşte un copil, precum şi menţionarea faptului că pentru evaluare au fost prezente rudele familiei.

Tribunalul Braşov a dispus, miercuri, ca Şimandan Lucica-Adriana să fie cercetată sub control judiciar.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, cauza fiind instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov.

Activităţile de cercetare şi documentare au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici