Un avion al Companiei Malev a lovit un stâlp la decolarea către Budapesta - VIDEO

Un avion de tip Boeing 737 seria 600 al Companiei Malev, care urma să plece, sâmbătă, la ora 16.10, spre Budapesta, de pe Aeroportul Henri Coandă, a lovit un stâlp când se pregătea de decolare, nefiind înregistraţi răniţi.

103 afișări
Imaginea articolului Un avion al Companiei Malev a lovit un stâlp la decolarea către Budapesta - VIDEO

Un avion al Companiei Malev a lovit un stâlp la decolarea către Budapesta (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, un avion de tip Boeing 737 seria 600 al cursei Malev numărul 853 care trebuia să decoleze la ora 16.10 spre Budapesta, la ieşirea de pe platforma aeroportului, chiar în momentul în care părăsea poziţia de parcare, a atins cu planul drept un stâlp situat pe platformă, astfel că vârful planului a suferit avarii.

"În momentul în care avionul efectua manevra de push-back, a lovit cu planul drept (aripa dreaptă - n.r.) un stâlp de pe platformă. Avionul nu se afla pe pista aeroportului. Niciunul din cei o sută de pasageri, probabil, nu a simţit impactul. Nu există victime", a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, Valentin Iordache.

Potrivit lui Mircea Ciucă, director de investigaţii aeriene în cadrul Ministerului Transporturilor, avionul a fost oprit la sol întrucât astfel cer procedurile, iar o comisie de investigaţie tehnică din cadrul instituţiei, constituită în urma acestui incident, s-a deplasat la faţa locului pentru a investiga acest caz.

Ciucă a mai spus că au mai fost situaţii când aeronave "au intrat în contact cu vehicule sau cu alte corpuri fixe de pe piste". În opinia lui Mircea Ciucă, în cazul aeronavei companiei Malev a fost vorba, probabil, despre neatenţie.

Video Stirileprotv.ro

O parte din pasageri au fost preluaţi de alte aeronave

Iordache, a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, că o parte din cei o sută de pasageri au fost deja îmbarcaţi în aeronave care au escale în alte oraşe şi care ajung în final la Budapesta, ceilalţi pasageri fiind cazaţi la hotel, urmând ca duminică dimineaţă să fie îmbarcaţi în prima cursa Malev care pleacă către capitala Ungariei.

"Compania a hotărât ca o parte din pasagerii cursei implicate în accidentul de sâmbătă să fie îmbarcaţi în alte curse care vor face escale, dar vor ajunge la Budapesta, ceilalţi pasageri pentru care nu au mai fost găsite locuri au fost cazaţi la hotel, urmând să plece mâine dimineaţă (duminică - n.r.) cu prima cursă a companiei", a declarat Valentin Iordache.

Reprezentanţii aeroportului Henri Coandă au precizat că prima cursă a companiei Malev pleacă duminică dimineaţă, la ora 5.55 către Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici