Un avion Blue Air a revenit pe pistă la 20 de minute după decolare

Un avion al companiei Blue Air care a decolat, luni dimineaţă, de pe Aeroportul Băneasa, a revenit pe pistă după 20 de minute, din cauza unor probleme tehnice minore.

428 afișări
Imaginea articolului Un avion Blue Air a revenit pe pistă la 20 de minute după decolare

Un avion Blue Air a revenit pe pistă la 20 de minute după decolare (Montaj foto)

Potrivit directorului de marketing în cadrul companiei Blue Air, Florentina Ivan, avionul a decolat la ora 7.10, având 86 de pasageri la bord, cu direcţia Berlin. La aproximativ 20 de minute după decolare, comandatul aeronavei a cerut permisiunea să revină pe pistă pentru o reverificare a avionului.

Florentina Ivan a precizat că nu au fost probleme tehnice majore, aeronava decolând cu o întârziere de două ore.

Compania Blue Air a informat, luni, printr-un comunicat de presă, că aeronava, de tip Boeing 737, a decolat spre Berlin, conform orarului de zbor, de pe Aeroportul Internaţional "Aurel Vlaicu" Băneasa, la ora 7 şi 15 minute. La aproximativ 20 de minute, avionul a revenit pe pistă, întorcerea survenind în urma sesizării unei posibile defecţiuni tehnice minore la sistemul de condiţionare al aeronavei.

"Conform prevederilor internaţionale aflate în vigoare, în situaţii de acest gen, comandantul trebuie să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport pentru a se efectua verificări tehnice", arată Blue Air, adăugând că în cazul cursei Bucureşti-Berlin acesta a fost Aeroportul Internaţional "Aurel Vlaicu".

După ce au fost făcute toate verificările tehnice necesare, care au durat aproximativ 2 ore, aeronava, la bordul căreia se aflau 84 de pasageri, a decolat în condiţii de maximă siguranţă cu destinaţia Berlin.

Blue Air menţionează că, şi călătoria retur Berlin-Bucureşti, pentru care sunt programaţi 68 de pasageri, va suferi aproximativ aceeaşi întârziere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici