Un avion de agrement a aterizat forţat la graniţa dintre Olt şi Teleorman

Un avion de agrement cu două locuri a aterizat forţat, luni seară, pe un câmp, la graniţa dintre judeţele Olt şi Teleorman, pilotul, de origine austriacă, nefiind rănit.

567 afișări

Potrivit primelor informaţii, pilotul unui avion de agrement care zbura într-o formaţie de cinci avioane venind dinspre Arad şi având ca destinaţie Aerodromul de la Comana, din apropierea Capitalei, a observat, luni, în jurul orei 16.00, că ceva nu merge bine la motor, motiv pentru care a decis să părăsească formaţia şi să aterizeze forţat.

Astfel, avionul de agrement cu două locuri a aterizat forţat pe DN 54, la graniţa dintre judeţele Olt şi Teleorman, între localităţile Gârcov, din judeţul Olt, şi Izlaz, din judeţul Teleorman.

Aterizarea a fost făcută fără producerea vreunui incident, chiar pe stradă, în condiţiile în care, în momentul aterizării, nicio maşină sau alt vehicul nu se aflau în zonă.

Tot evenimentul a fost observat de o patrulă a Poliţiei de Frontieră, care îşi desfăşura activităţile de patrulare şi care s-a deplasat imediat la locul unde a aterizat avionul.

Poliţiştii de frontieră au discutat cu cetăţeanul austriac, care le-a povestit de ce a făcut această manevră.

Avionul pilotat de cetăţeanul austriac a fost scos în afara părţii carosabile şi s-a luat legătura cu o firmă ai cărei reprezentanţi se vor deplasa în zonă cu un tir pentru a transporta avionul înapoi la Arad.

Evenimentul nu a mai fost anunţat la Serviciul 112, întrucât nu se încadrează nici la situaţii de urgenţă, şi nici nu este un eveniment aviatic.

Celelalte patru avioane din formaţie şi-au continuat zborul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici