Un avion de agrement de mici dimensiuni s-a prăbuşit, la Târgu Mureş - VIDEO

Un avion de agrement de mici dimensiuni s-a prăbuşit, marţi seară, la scurt timp după ce a încercat să decoleze de pe pista aeroclubului din Târgu Mureş.

30 afișări
Imaginea articolului Un avion de agrement de mici dimensiuni s-a prăbuşit, la Târgu Mureş - VIDEO

Un avion de agrement de mici dimensiuni s-a prăbuşit, la Târgu Mureş

Potrivit ofiţerului de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, plutonierul Precup Claudiu, avionul a încercat să decoleze, dar nu a reuşit.

Aparatul a căzut, în partea din faţă, la contactul cu pământul avariindu-se considerabil.

"Accidentul s-a produs la ora 19.11, la aeroclub. Prăbuşirea nu a fost urmată de incendiu. Există o victimă, un bărbat, care a fost preluat de SMURD", a precizat Precup.

Pilotul avionului de agrement de mici dimensiuni a suferit o fractură de coloană vertebrală, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, coodonatorul SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu.

Potrivit acestuia, investigaţia cu computerul tomograf a evidenţiat faptul că bărbatul a suferit multiple fracturi la faţă, dar şi o fractură de coloană vertebrală, existând riscul ca acesta să rămână paralizat.

"A suferit multiple fracturi la nivel de masiv facial, practic toată partea osoasă a feţei. Din păcate, are şi o fractură de coloană vertebrală, existând riscul să rămână paralizat. Bineînţeles, se poate opera, în funcţie de hotărârea neurochirurgilor", a precizat Boeriu.

Acesta a adăugat că în scurt timp urmează ca medicii chirurgi de buco-maxilo-facială şi neurochirurgii să decidă ce intervenţii vor face.

Coodonatorul SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că persoana rănită, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral şi facial şi că, în momentul în care a ajuns echipa de intervenţie, acesta era foarte confuz, agitat şi combativ, ceea ce poate indica faptul că regiunea cerebrală ar fi fost afectată.

Video Stirileprotv.ro

Boeriu a arătat că vor fi investigate şi zona toracelui şi cea a abdomenului, pentru a verifica dacă bărbatul a suferit şi leziuni interne.

Acesta a adăugat că, din ceea ce i-au spus medicii care au intervenit la faţa locului, bărbatul atârna în centura de siguranţă, în interiorul avionului, a cărui carlingă s-a rupt în două.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici