Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat. Pilotul a fost dus la spital

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat, vineri seară, pe o păşune din localitatea Teleac, în apropiere de Alba Iulia, bărbatul care îl pilota fiind rănit şi transportat de SMURD la Spitalul Judeţean Alba, surse din rândul anchetatorilor spunând că este vorba despre un om de afaceri.

611 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat. Pilotul a fost dus la spital

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat. Pilotul a fost dus la spital (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe o păşune din localitatea Teleac, în apropiere de Alba Iulia, însă nu a luat foc, la faţa locului fiind mobilizaţi totuşi pompierii militari din Alba Iulia.

Marescu a spus că bărbatul care pilota avionul a fost rănit, fiind transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean Alba.

Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi povestit că motorul avionului s-a oprit, astfel că a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe acea păşune.

Conform unor surse apropiate anchetei deschise în acest caz, pilotul este un om de afaceri din Alba Iulia, în vârstă de 56 de ani.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean Alba, pilotul avionului a suferit o fractură la o mână, iar în prezent i se fac investigaţii amănunţite pentru a se stabili dacă mai are şi alte răni.

Conform surselor citate, bărbatul a fost preluat de medicii de la Unitateta de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba, a primit primele îngrijiri medicale şi urmează să i se facă mai multe investigaţii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în caz nu se poate vorbi despre o prăbuşire, ci de o aterizare forţată, determinată de o defecţiune tehnică.

Prodan a spus că bărbatul care pilota avionul era singur în momentul aterizării forţate şi a suferit o fractură la una dintre mâini, însă starea lui este stabilă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Alba fac, la ora transmiterii acestei ştiri, măsurători şi verificări la locul incidentului, pentru a stabili cauzele exacte ale acestuia.

Prodan a spus că din primele verificări reiese că avionul aparţine bărbatului, iar acesta are brevet de pilot conform prevederilor legale.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat că avionul este unul de agrement, cu numărul de înmatriculare YR-5277, iar în urma aterizării forţate aparatul a fost avariat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici