Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord a aterizat forţat

Un avion particular de mici dimensiuni, aparţinând unei firme a omului de afaceri Silviu Prigoană, a aterizat forţat, sâmbătă, în apropierea localităţii Gagu, comuna Dascălu, la bord aflându-se două persoane.

454 afișări
Imaginea articolului Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord a aterizat forţat

Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord a aterizat forţat în Ilfov (Imagine: www.flylevel.eu)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă llfov, la bordul avionului se aflau două persoane, una dintre ele având un braţ fracturat, iar cealaltă aflându-se în stare de şoc.

Cele două persoane care se aflau în la bordul avionului au fost internate la Spitalul Floreasca, dar nu prezintă răni grave, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Unul dintre bărbaţi are o fractură deschisă la braţ, iar celălalt, o fractură la gambă, a precizat Opriţa, care a adăugat că pacienţii sunt stabili şi sunt supuşi unor noi investigaţii pentru a exlude alte leziuni. Cei doi vor rămâne internaţi la Spitalul Floreasca timp de mai multe zile pentru tratament de specialitate, a adăugat medicul.

Directorul comisiei de investigaţii din Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă, a declarat la Realitatea TV că aeronava, care a aterizat forţat în jurul orei 14.00, se deplasa pe ruta Clinceni-Alexeni-Strejnic.

Motrivul prăbuşirii, aşa cum reiese din primele cercetări de la faţa locului, a fost "angajarea în limită de viteză", potrivit anchetatorului din departamentul de investigaţii al Ministerului Transporturilor, Sorin Cimpoieru.  Acesta a explicat că pilotul nu ar fi turat îndeajuns motorul avionului, ceea ce i-a produs prăbuşirea, dar că doar rezultatul final al anchetei va dezvălui cauzele accidentului.

Avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat aparţine unei firme a omului de afaceri Silviu Prigoană, Fly Level.

Potrivit omului de afaceri Silviu Prigoană, pilotul aparatului se numeşte Teodor Trandafir, are brevet, peste 150 de ore de zbor şi executa zborul în vederea achiziţionării avionului de la omul de afaceri.

Aparatul era marca Ikarus C42, în valoare de aproximativ 70.000 de euro, conform lui Prigoană.

Deoarece aparatul urma să fie achiziţionat, pilotul a vrut să-i testeze performanţele executând "o manevră de ratare a aterizării", a mai spus Prigoană. Omul de afaceri a apreciat că ar putea fi vorba despre o eroare de pilotaj, dar a subliniat că trebuie aşteptate rezultatele anchetei oficiale.

Potrivit lui Prigoană, aparatul a planat la zece metri de sol şi a ratat aterizarea.

Prigoană a mai declarat că nu a fost vorba despre un accident propriu-zis ci despre un incident, pentru că nu au existat victime. Acesta nu a precizat identitatea celei de-a doua persoane aflate la bordul aparatului şi nici cine urma să-l achiziţioneze.

Compania Fly Level a lui Silviu Prigoană distribuie în România avione ale unor mărci ca Ikarus, Remos G3, Rotax, Spruce Aircraft şi oferă servicii de închiriere şi vânzare a aeronavelor, organizare de team building-uri cu instructori calificaţi, tractări aeriene de bannere şi reclamă, lansări de fluturaşi sau fotografiere aeriană.

Un martor al incidentului, un bărbat a cărui locuinţă se află foarte aproape de locul accidentului, a povestit că pilotul a încercat să facă "un salut aviatic" către mai multe avioane garate în zonă, dar a pierdut controlul aparatului şi s-a prăbuşit.

Bărbatul a povestit că s-a dus imediat la locul accidentului, însoţit de fiul său, şi a tăiat centurile de siguranţă ale celor două persoane din avion. Prima întrebare pe care le-a pus-o a fost dacă îşi pot mişca picioarele, iar pilotul şi pasagerul au răspuns afirmativ. Martorul a spus şi că pasagerului îi curgea sânge din nas, iar pilotul acuza dureri la braţul drept.

Potrivit martorului, mai multe avioane de mici dimensiuni au aterizat în zonă în dimineaţa zilei de sâmbătă.

De asemenea, în zona în care a aterizat forţat apartul de zbor există şi un hangar în care se aflau alte două avioane de mici dimensiuni şi încă unul, garat în faţa clădirii.

Anchetatorului din departamentul de investigaţii al Ministerului Transporturilor nu a putut estima când vor fi disponibile rezultatele finale ale anchetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici