Video Un avion de mici dimensiuni, prăbuşit în Vâlcea

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, marţi după-amiază, în zona comunei vâlcene Vaideeni, în zona Vârfului Milescu, de la Izvorul Cernei, din Munţii Căpăţânii.

5 afișări

Trei persoane, doi cetăţeni austrieci şi un român, se aflau la bordul avionului care s-a prăbuşit, marţi după-amiază, în zona comunei vâlcene Vaideeni, care plecaseră cu instrumente specifice în Munţii Căpăţânii de pe aeroportul din Craiova pentru a face măsurători fotometrice.

Şeful Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că cele trei persoane victime ale accidentului petrecut în Munţii Căpăţânii sunt doi cetăţeni austrieci şi un român care plecaseră de pe aeroport la ora 14.30 pentru a face măsurători fotometrice pentru o firmă din Bucureşti, acesta fiind al doilea zbor în ziua de marţi. Avionul era de tip Diamond Aircraft, cu patru locuri.

"Este vorba de un avion Diamond Aircraft, de fabricaţie austriacă. Era la al doilea zbor pe care-l efectua în cursul zilei (n.r. - de marţi). A plecat dimineaţă, s-a întors, a alimentat, a urmat o pauză, după care, în jurul orei 14.30, a plecat din nou", a spus Dumitru.

Directorul aeroportului a precizat că avionul, înmatriculat în Austria, se afla de luni la Craiova, fiind angajat de o firmă din Bucureşti pentru a efectua acţiuni de fotometrie.

Potrivit sursei citate, în momentul prăbuşirii avionului, în aparatul de zbor se aflau trei persoane.

"Este vorba de doi austrieci şi un român. Cetăţeanul român era fotograf şi era angajat de firma austriacă pentru această acţiune de fotometrie", a mai spus Dumitru.

El a precizat că în aeronavă nu se afla nicio persoană de sex feminin.

"S-a speculat că în avion se afla şi o femeie. Cetăţeanul român avea părul lung şi era prins în coadă. Probabil că de aici s-a produs şi confuzia", a mai spus Dumitru.

Aeronava, de producţie austriacă, era de mici dimensiuni, cântărind 1.800 de kilograme şi având două motoare.

"Avionul se afla într-o misiune foto, avea toate autorizaţiile necesare, şi de la Armată, şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, iar din informaţiile noastre la bord erau trei persoane. Potrivit reglementărilor româneşti, zborurile de acest tip trebuie realizate cu operator românesc. În acest caz, nu se poate vorbi despre niciun fel de ilegalitate în privinţa zborului", au declarat surse din cadrul autorităţii.

Cele trei persoane aflate în avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, marţi după-amiază, în munţii Căpăţânii au fost găsite moarte.

Mircea Lera, şeful Salvamont Vâlcea, a declarat că a ajuns la faţa locului accidentului împreună cu jandarmii şi i-au găsit pe toţi cei trei bărbaţi aflaţi în avionul prăbuşit decedaţi.

"Din păcate, nu am putut face nimic pentru ocupanţii avionului. Vom transporta trupurile celor trei victime până la baza muntelui în comuna Vaideeni, iar de acolo la Serviciul medico-legal Râmnicu Vâlcea", a declarat şeful Salvamont Vâlcea.

Mircea Lera a mai precizat că avionul nu a explodat, iar moartea celor trei a fost provocată în urma prăbuşirii avionului în pădure, printre copaci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici