Video Un bărbat care făcea alpinism a fost surprins de avalanşă, în Buşteni. Căutările, sistate din cauza vremii | VIDEO

Un bărbat care făcea parte dintr-un grup de patru alpinişti a fost surprins, sâmbătă, de avalanşă, în Valea Coştilei, din Munţii Bucegi. UPDATE: Căutările alpinistului surprins de avalanşă în Munţii Bucegi, pe Valea Coştilei, au fost sistate, sâmbătă seara, din cauza condiţiilor meteo, salvamontiştii urmând să reia acţiunea duminică dimineaţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4848 afișări

Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că decizia sistării căutărilor a fost luată din cauza condiţiilor meteo.

„Am sistat căutările. Vor fi reluate mâine dimineaţă (duminică – n.r.). Am apucat să sondăm aproximativ jumătate din suprafaţa unde s-a produs avalanşa, am început din zona în care s-a acumulat zăpada. Nu l-am găsit”, a spus Haiduc.

În timpul căutărilor, în Bucegi au mai avut loc mici avalanşe, dar nimeni nu a fost rănit.

Haiduc a mai precizat că bărbatul care este dat dispărut în urma producerii avalanşei este din Bucureşti şi are 30 de ani.

Bărbatul era într-un grup de patru turişti, care au spus că făceau alpinism, iar la un moment dat au traversat Valea Coştilei şi s-a produs avalanşa. „Era un grup de patru turişti, care au spus că făceau alpinism. La un moment dat au traversat Valea Coştilei şi s-a produs avalanşa. Unul dintre ei a fost luat de zăpadă şi târât aproximativ un kilometru. Sunt şanse minime să fie găsit în viaţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gherighe Continghiu, salvamontist din Buşteni.

Salvamontiştii au plecat să îl caute pe bărbat, iar ceilalţi trei alpinişti care erau cu cel prins sub avalanşă coboară şi ei după colegul lor.

Şi jandarmii montani au intervenit pentru a-l găsi pe bărbat, dar spun că acţiunea va fi una de durată, având în vedere zona în care s-a produs avalanşa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici