Un bărbat care fura combustibil din cisterna, împuşcat de poliţişti

Un bărbat a fost împuşcat în zona toracelui, de poliţişti, fără a i se pune viaţa în pericol, acesta fiind prins în timp ce fura combustibil dintr-o cisternă din Constanţa. Încă un adolescent a fost prins, iar două persoane au reuşit să scape, fiind date în urmărire.

5134 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care fura combustibil din cisterna, împuşcat de poliţişti

Un bărbat care fura combustibil din cisterna, împuşcat de poliţişti

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, agenţii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au observat, luni, în apropierea gării Nazarcea, trei bărbaţi care sustrăgeau combustibil din vagoanele cisternă ale unui tren aflat în mers. Suspecţii au aruncat din tren mai multe bidoane din plastic încărcate cu produs petrolier, după care au sărit. Ei erau aşteptaţi în apropiere de un complice, cu un autoturism, cu care s-au deplasat apoi către localitatea Poarta Albă.

Poliţiştii au depistat autoturismul parcat pe o stradă din Poarta Albă, în apropierea acestuia aflându-se şi cele patru persoane, care au încercat să scape fugind. Oamenii legii au reuşit să imobilizeze unul dintre suspecţi, un adolescent în vârstă de 17 ani, iar alţi doi bărbaţi au reuşit să scape.

Cel de-al patrulea bărbat s-a urcat în autoturism şi a încercat să se sustragă urmăririi, poliţiştii de la transporturi plecând în urmărirea autoturismului. Ei au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi apoi către autoturism.

„Unul dintre gloanţe l-a rănit uşor, în zona toracică, pe şofer, viaţa nefiindu-i pusă în pericol, iar ulterior acesta a oprit autoturismul”, au precizat poliţiştii.

Ceilalţi doi bărbaţi care se sustrag urmăririi penale sunt căutaţi în continuare de oamenii legii.

Adolescentul şi şoferul au fost reţinuţi pe bază de ordonanţe, pentru 24 de ore, şi au fost introduşi în arestul IPJ Constanţa, iar în cursul zilei de miercuri vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii constănţeni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, privind sustragerea de produse petroliere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici