Un bărbat susţine că a fost rănit de un glonţ provenit de la un poligon al SPP

O persoană a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa că a fost atinsă de un glonţ, la 1,5 kilometri de baza de antrenament a SPP din localitatea Popeşti-Leordeni, SPP fiind informat de către IPJ Ilfov despre incident.

27 afișări
Imaginea articolului Un bărbat susţine că a fost rănit de un glonţ provenit de la un poligon al SPP

Un bărbat susţine că a fost rănit de un glonţ provenit de la un poligon al SPP (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al SPP remis agenţiei MEDIAFAX, vineri, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a semnalat SPP un incident petrecut la aproximativ 1,5 km de baza de antrenament a Serviciului din localitatea Popeşti-Leordeni.

Potrivit colegilor de la IPJ Ilfov, este vorba despre un apel primit la numărul de urgenţă 112 din partea unei persoane care a afirmat că a fost atinsă de un glonţ, precizează sursa citată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov arată, într-un comunicat de presă, că sesizarea la numărul de urgenţă 112 a fost făcută în jurul orei 14.00, o persoană semnalând faptul că în incinta unei societăţi comerciale se află un bărbat rănit.

Echipa de cercetare trimisă la faţa locului a stabilit că este vorba despre un bucureştean, în vârstă de 36 de ani, care avea o rană uşoară la spate. Totodată, în zonă a fost găsit un glonţ. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut incidentul, precizează sursa citată.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un bărbat care a fost dus de un echipaj SMURD la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală şi care avea "o exfoliaţie în zona umăr-spate".

Surse medicale au declarat că bărbatul avea o julitură mică, iar după ce l-au tratat şi i-au curăţat rana, acesta a plecat acasă.

În acest moment, SPP colaborează cu IPJ Ilfov şi derulează o anchetă proprie pentru a verifica posibilitatea ca glonţul la care se face referire să provină de la muniţia folosită în cursul antrenamentelor desfăşurate în baza de pregătire a SPP.

Poligonul SPP din Popeşti-Leordeni este special amenajat şi omologat conform normativelor internaţionale astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru mediul extern din apropierea sa. În cei peste 12 ani de când a fost dat în folosinţă, în baza de antrenament SPP de la Popeşti-Leordeni nu s-a mai petrecut niciun incident de acest gen, precizează SPP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici