Video Un bătrân a fost bruscat de doi SPP-işti în faţa sediului PNL (VIDEO)

Un bătrân care pretindea că e păgubit de Dacia a fost bruscat, luni, în faţa sediului PNL, de doi SPP-işti de la filaj, antemergători la maşina premierului Călin Popescu Tăriceanu, bătrânul fiind târât pe trotuarul umed de cei doi indivizi, după care şeful Executivului a venit şi l-a invitat în sediu.

3 afișări

Marian Dumitrache era cunoscut pentru că venea săptămânal la sediul central al PNL, când au loc şedinţele Biroului Politic Central, pentru a discuta cu miniştrii şi cu premierul despre problemele sale şi ale pensionarilor. Rând pe rând, el a discutat, de-a lungul timpului, cu Bogdan Olteanu, Varujan Vosganian, Ludovic Orban, dar şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Luni, după ce a discutat cu ministrul Agriculturii Decebal Traian Remeş, bătrânul şi-a scos din geantă un scăunel şi s-a aşezat pe trotuar în faţa sediului liberalilor.

Cei doi portari au încercat să-l îndepărteze, însă bătrânul a fost de neclintit, susţinând că se află pe domeniul public.

În acest timp, în faţa clădirii din bulevardul Aviatorilor nr. 86 a sosit o maşină cu numărul de înmatriculare B 59 BZA, din care au coborât doi SPP-işti. În momentul în care maşina premierului Tăriceanu se apropia de sediul partidului, cei doi l-au luat de mâini pe bâtrân şi l-au târât pe trotuarul umed, murdărindu-i acestuia costumul de culoare deschisă.

Tăriceanu a coborât din maşină şi a mers la bătrân, care era jos, pe trotuar, ţinut de mâini de cei doi SPP-işti. Premierul l-a întrebat ce s-a întâmplat, apoi a intrat în curtea interioară a sediului PNL. Imediat însă a revenit şi l-a invitat pe bătrân în sediu pentru discuţii.

Bătrânul a declarat, după discuţia Tăriceanu, că acesta şi-a cerut scuze pentru incident, asigurându-l totodată că va încerca încerca să-i rezolve problemele. La finalul discuţiei cu premierul, bătrânul a susţinut că se numeşte Marin Dumitrache şi că este preşedintele Asociaţiei naţionale a pensionarilor din domeniul energiei electrice.

El a adăugat că nu a venit la un protest, ci a dorit să discute cu ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian pe tema despăgubirilor celor care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea unui autoturism Dacia.

Purtătorul de cuvânt al SPP Bogdan Onea a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că bătrânul a fost mutat "în lateral" de doi ofiţeri SPP, pentru a permite intrarea premierului Călin Popescu Tăriceanu în clădire.

Conform lui Onea, premierul Călin Popescu Tăriceanu a a fost informat de SPP că există un protestatar la sediul PNL care s-a aşezat pe un scaun în faţa porţii, blocând intrarea.

"Şeful Guvernului şi-a arătat disponibilitatea de a-şi continua programul iniţial, iar în momentul sosirii sale la sediul PNL, doi ofiţeri SPP au fost nevoiţi să mute protestatarul din faţa porţii, pentru a se permite intrarea lui Călin Popescu Tăriceanu în clădire".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici