Un birou special pentru românii din diaspora se va înfiinţa la Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că în cadrul PMB se va înfiinţa un birou special pentru românii care muncesc în străinătate, ca atunci când vin în vizită în ţară să-şi rezolve diferite probleme administrative.

177 afișări
Imaginea articolului Un birou special pentru românii din diaspora se va înfiinţa la Primăria Capitalei

Un birou special pentru românii din diaspora se va înfiinţa la Primăria Capitalei

„Am decis înfiinţarea unei structuri care să se ocupe de problemele românilor care muncesc în afara graniţelor ţării, un birou pentru diaspora, care va avea două componente. Pe de-o parte, românii care vin în România să-şi viziteze rudele, sau în concediu, sau au nevoie de urgentă de acte, de avize, de documente, de autorizaţii, să fie sprijinite pentru obţinerea acestor acte, legal bineînţeles, dar într-un timp mai scurt, dat fiind că nu pot să stea prea mult în ţară”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la şedinţa CGMB.

Edilul Capitalei a mai declarat că pe de altă parte, familiile celor care muncesc în afara graniţelor ar trebui să fie sprijinite să aibă un suport „pentru toate nevoiele care sunt de natură socială, de educaţie, de sănătate sau alte motive”.

Proiectul a fost votat, miercuri, în şedinţa CGMB.

„Se înfiinţează Biroul Politici şi Strategii pentru Diaspora în cadrul Direcţiei Generale Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii – Direcţia Srtatistici şi Strategii. Înfiinţarea acestui birou are în vedere elaborarea strategiei Primăriei Capitalei a programelor şi planurilor anuale de acţiuni proprii pentru românii din diaspora”, se arată în proiectul de hotărâre votat miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici