Un chinez ajunge într-un aeroport din România. Începutul unui caz finalizat cu confiscarea a peste 10 kg de bijuterii ascunse în bagaje

Peste 10 kilograme de bijuterii de aur au găsit poliţiştii de frontieră ascunse în bagajele unui cetăţean chinez, pe Aeroportul Cluj-Napoca. Cetăţeanul chinez le-a spus poliţiştilor că a cumpărat bijuteriile din diferite târguri de antichităţi.

1641 afișări
Imaginea articolului Un chinez ajunge într-un aeroport din România. Începutul unui caz finalizat cu confiscarea a peste 10 kg de bijuterii ascunse în bagaje

Cluj: Peste 10 kilograme de bijuterii, descoperite în bagajele unui cetăţean chinez, la aeroport

Potrivit Poliţiei de Frontieră, un cetăţean chinez în vârstă de 32 de ani s-a prezentat luni, la Aeroportul Cluj-Napoca, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind pe ruta Cluj-Munchen-Beijing.

Lucrătorii Brigăzii Antitero au informat că au suspiciuni cu privire la bagajele cetăţeanului chinez, astfel că poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali le-au verificat şi au găsit mai multe obiecte vechi şi bijuterii din metal alb (cercei, inele, brăţări), susceptibile a fi din argint, în greutate totală de 10.737 grame.

Cetăţeanul chinez a declarat că le-a achiziţionat de la diverse persoane din diferite târguri de antichităţi.

Întreaga cantitate bunuri a fost reţinută de către autoritatea vamală, urmând a fi predată Trezoreriei Cluj şi Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Cluj în vederea evaluării şi expertizării.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici