Un cioban a fost atacat de urs, la o stână din Vrancea, transferat la Spitalul din Focşani. El spune că s-a luptat cu ursul

Ciobanul atacat de urs în judeţul Vrancea a fost transferat la Spitalul Focşani cu multiple răni pe abdomen şi mâini, bărbatul povestind salvatorilor că a reuşit să scape cu viaţă după ce s-a luptat cu animalul şi l-a speriat.

505 afișări
Imaginea articolului Un cioban a fost atacat de urs, la o stână din Vrancea, transferat la Spitalul din Focşani. El spune că s-a luptat cu ursul

Un cioban a fost atacat de urs, la o stână din Vrancea

Pacientul a fost luat de la noi, el este transportat la Spitalul Judeţean din Focşani, aflat la 35 de km distanţă. Abdomenul era parţial desfăcut, mâinile erau sfâşiate dar bărbatul era stabil, conştient. Nu este ceva ce numim de viaţă şi de moarte, dacă nu se ivesc complicaţii se va reface”, a declarat managerul Spitalului din Vidra, Lăcrămioara Gaiţă.

Un echipaj de la Salvare l-a transportat pe ciobanul rănit de urs de la Spitalul Comunal Vidra la Spitalul Judeţean Focşani.

Echipajul SMURD care a ajuns la faţa locului a transportat victima la cel mai apropiat spital, conform protocolului. Este vorba despre spitalul comunal din Vidra, acolo medicii l-au văzut, ei decid paşii de urmat, dacă este nevoie de alte intervenţii, dacă se impune transferul lui la alt spital din Focşani sau din alte oraşe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Paul Petruţ Bîndar.

Se pare că ciobanul le-a povestit salvatorilor că a fost atacat de urs. Omul s-a luptat cu animalul şi a reuşit să-l sperie: ursul a fugit şi astfel ciobanul a scăpat cu viaţă.

"A fost un apel la 112 prin care proprietarul unei stâne din Vidra a anunţat că l-a găsit pe cioban, un bărbat de 55 de ani, rănit de urs. Se intervine pentru acordare primului ajutor persoanei agresate de urs", a spus, anterior, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Paul Petruţ Bîndar.

Apelul la 112 a venit cu puţin înainte de ora 12.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici