Un cioban din Harghita a fost atacat de o ursoaică

Un cioban în vârstă de 58 de ani, din comuna harghiteană Voşlobeni, a fost atacat, sâmbătă, de o ursoaică, în urma incidentului bărbatul, grav rănit, fiind transportat la Târgu Mureş cu un elicopter SMURD.

299 afișări
Imaginea articolului Un cioban din Harghita a fost atacat de o ursoaică

Un cioban din Harghita a fost atacat de o ursoaică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, ciobanul, originar din oraşul Bălan, supraveghea animalele care păşteau lângă o stână aflată pe păşunea Heveder din depresiunea Gheorgheni. La un moment dat, bărbatul a fost atacat de o ursoaică, mamă a doi pui, animalul rănindu-l foarte grav la cap şi la gât.

Proprietarul stânei l-a coborât pe cioban de pe munte şi l-a transportat la Spitalul Orăşenesc din Gheorgheni.

"Bărbatul avea multiple urme de lovituri şi de muşcături în zona capului şi a gâtului. Practic, a suferit o ruptură laringiană şi traumatisme cranio-faciale", a declarat şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard.

Ciobanul a fost internat la secţia de chirurgie a spitalului din Gheorgheni, dar medicii au stabilit că aparatura de care dispun nu face faţă unei intervenţii complicate în zona laringelui şi au decis ca pacientul să fie transportat la Târgu Mureş.

"O operaţie în zona laringelui, care era descoperit, animalul smulgându-i o bucată din gât, este deosebit de complexă şi necesită aparatură chirurgicală de care noi nu dispunem. Am luat legătura cu medicii de la Târgu Mureş pentru a trimite un elicopter SMURD. Deocamdată viaţa pacientului nu este pusă în pericol, dar abia în următoarele ore vom vedea cum va evolua starea sa de sănătate", a afirmat dr. Cosmin Diac de la secţia de chirurgie a Spitalului Gheorgheni.

El a spus că este posibil ca bărbatul să rămână fără voce, fiindu-i afectate şi corzile vocale.

În jurul orei 14.00, un elicopter SMURD Târgu Mureş l-a preluat pe bărbat.

Pădurarii presupun că ciobanul, fără să-şi dea seama, s-ar fi interpus între ursoaică şi pui, motiv pentru care aceasta a devenit agresivă, din dorinţa de a-şi apăra puii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici