Un copac uriaş, de 6,6 tone, a fost salvat de la tăiere de angajaţii Spitalului Timişoara/ Operaţiunea anevoioasă de strămutare a arborelui | VIDEO

Un arbore de Tisa de 6,6 tone, aflat în parcarea Spitalului Municipal Timişoara, care ar fi trebuit să fie tăiat pentru a se realiza în acel spaţiu un buncăr pentru un aparat medical, a fost salvat de către angajaţii unităţii prin strămutarea lui într-un parc din apropiere.

1177 afișări
Imaginea articolului Un copac uriaş, de 6,6 tone, a fost salvat de la tăiere de angajaţii Spitalului Timişoara/ Operaţiunea anevoioasă de strămutare a arborelui | VIDEO

Copac de 6,6 tone, salvat de la tăiere de angajaţii Spitalului Timişoara prin strămutarea în alt loc

Directorul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ideea de a realiza operaţiunea de strămutare a copacului îi aparţine.

„Este vorba de un arbore de Tisa, protejat, cu o greutate de 6,6 tone, 54 de centimetri diametru şi 170 de centimetri circumferinţă. Ideea a fost a mea, am zis să încercăm să facem ceva pentru a-l salva. Copacul se afla în parcarea Clinicilor Noi, iar în acel loc se va construi un buncăr pentru un accelerator liniar pentru tratamentul cancerului, care urmează să fie achiziţionat. Trebuia să începem construcţia buncărului şi atunci ne-am gândit ce putem face pentru a salva copacul. Cu o macara am ridicat copacul, care a fost dus în Parcul Botanic şi plantat pe un spaţiu care aparţine Spitalului Municipal Timişoara”, a afirmat medicul Olimpia Oprea.

Directorul Spitalului Municipal Timişoara a precizat că arborele de Tisa a trecut cu bine peste o furtună puternică, fiind ancorat în patru puncte.

Iniţiativa reprezentanţilor unităţii medicale i-a inspirat pe angajaţii Primăriei Timişoara, care se gândesc să apeleze la aceeaşi operaţiune de strămutare în cazul unui copac de dimensiune mare aflat într-o locaţie în care se desfăşoară lucrări la drumuri.

„Pe modelul nostru, şi reprezentanţii Primăriei Timişoara speră că vor reuşi să mute copacul. Aceştia au mai multe lucrări la drumuri şi un copac de dimensiuni mari îi împiedică să desfăşoare una dintre lucrări", a afirmat medicul Olimpia Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici