Un copil care s-a înecat cu un bob de fasole este în stare gravă, SJU Târgu Jiu nu avea bronhoscop - VIDEO

Un băieţel de doi ani care s-a înecat, vineri seară, cu un bob de fasole a fost transferat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu la o unitate medicală din Craiova, medicii gorjeni nedispunând de un bronhoscop care să îi ajute într-o asemenea situaţie.

102 afișări
Imaginea articolului Un copil care s-a înecat cu un  bob de fasole este în stare gravă, SJU Târgu Jiu nu avea bronhoscop - VIDEO

Un copil care s-a înecat cu un bob de fasole este în stare gravă, SJU Târgu Jiu nu avea bronhoscop (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a fost transferat copilul, acesta este în continuare în stare critică, deşi medicii au reuşit să îi scoată bobul de fasole cu care se înecase băieţelul. Copilul a fost în stop cardiorespirator având probleme vitale, însă a fost resuscitat, afirmă sursele citate.

În prezent, băieţelul este ventilat mecanic, fiind supravegheat, în Secţia de Terapie Intensivă, unde a fost transferat şi unde se fac tratamentele de susţinere, iar în următoarele 24 - 48 de ore va trebui urmărit în permanenţă, acest interval fiind esenţial. Medicii spun că abia după trecerea acestui interval se vor putea pronunţa asupra gradului de recuperare al micuţului şi asupra eventualelor sechele cu care ar putea rămâne acesta.

Alin Constantin Dumitru a fost adus din comuna Turburea la unitatea medicală din Craiova cu o ambulanţă, după ce mama sa a cerut ajutor la 112.

"Curăţam fasole acasă ca să pun o oală la fiert şi m-am trezit cu el dintr-o dată plângând. L-am sunat pe soţul meu şi mi-a spus să mai aştept că poate îi trece, dar nu s-a oprit din plâns şi atunci am sunat după salvare pentru că nu ştiam ce să mai fac", a declarat mama băiatului.

Video Stirileprotv.ro

Alin Constantin Dumitru a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgu Jiu, directorul unităţii, Gheorghe Neaţă, precizând corespondentului MEDIAFAX că o echipă complexă de medici a încercat să îl salveze pe băiat, lipsa unui aparat nepermiţându-le acestora să scoată bobul de fasole.

"În lipsa unei aparaturi speciale, a unui bronhoscop, nu s-a reuşit extragerea bobului de fasole, o astfel de intervenţie fiind extrem de dificilă, mai ales că vorbim de un pacient de doi ani. În plus, acel bob îşi măreşte volumul în organism şi chiar şi cu un asemenea aparat extragerea lui afară ar fi o operaţiune dificilă. Pacientul a fost intubat şi am decis transferarea lui la o unitate din Craiova, unde există un asemenea aparat", a menţionat Neaţă.

Surse medicale au precizat, sâmbătă, că medicii de la Craiova au reuşit să scoată bobul de fasole, dar starea băiatului rămâne critică, pe drumul de o oră dintre Craiova şi Târgu Jiu acesta suferind complicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici