Un copil internat cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Marie Curie va fi externat

Un băieţel în vârstă de 10 luni, diagnosticat în urmă cu trei săptămâni cu sindrom hemolitic uremic, va fi externat luni, a anunţat dr. Mihaela Bălgărdean, şefa Secţiei de nefrologie a Spitalului Marie Curie.

198 afișări
Imaginea articolului Un copil internat cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Marie Curie va fi externat

Un copil internat cu sindrom hemolitic uremic la Spitalul Marie Curie va fi externat

"În acest moment sunt internaţi pe secţia de nefrologie şase pacienţi. Unul dintre aceşti pacienţi, cu această boală cumplită, va pleca astăzi acasă. Este vorba despre un băieţel care face parte dintre primii copii care au venit la noi, în jurul datei de 3 februarie", a declarat dr. Bălgrădean.

Starea băieţelului va fi monitorizată în continuare şi medicii din Bucureşti vor face primul control săptămâna viitoare.

"Mâine (n.r. - marţi, 1 Martie) intenţionăm să externăm un alt copil, tot un băieţel", a mai spus dr.Bălgrădean.

În acest moment, la Spitalul Marie Curie din Capitală mai sunt internaţi şase copii, dintre care unul se află în stare gravă la terapie intensivă. În ceea ce priveşte starea acestuia de sănătate, dr. Bălgrădean a declarat că în cazul acestui pacient au apărut complicaţii neurologice, care sunt "departe de a fi stopate".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici