Un cutremur a produs o undă de şoc la New York: s-au scuturat zgârie-norii din Manhattan / Zbouri anulate pe aeroportul JFK

Epicentrul cutremurului, de 4,8 pe scara Richter, a fost înregistrat în New Jersey, dar pământul s-a cutremurat şi în Philadelphia şi în Boston.

4428 afișări
Imaginea articolului Un cutremur a produs o undă de şoc la New York: s-au scuturat zgârie-norii din Manhattan / Zbouri anulate pe aeroportul JFK

Un cutremur a zguduit zgârie-nori şi clădiri din New York pentru câteva secunde. Seismul, care a măsurat 4,8 pe scara Richter, a fost înregistrat şi în Philadelphia şi în Boston. Nu existe daune. Elevii din multe şcoli au fost scoşi din sălile de clasă din motive de siguranţă.

Epicentrul cutremurului, de intensitate modestă, dar rar pe coasta de est a Statelor Unite, a fost înregistrat în Lebanon, New Jersey (la o distanţă de aproximativ 70 de kilometri de New York), după cum a confirmat institutul american de geofizică, Usgs.

Joe Biden a fost informat despre cutremurul din New York şi New Jersey şi a cerut personalului său să rămână în contact cu autorităţile locale. Acest lucru a fost declarat de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Potrivit indiciilor iniţiale, nu au existat pagube, dar „evaluăm impactul” cutremurului, a declarat purtătorul de cuvânt al primarului New York-ului, Fabien Levy.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat că: „Acesta este unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate pe Coasta de Est în ultimul secol”, într-o conferinţă de presă după cutremur care a fost resimţit puternic în întreg statul şi, de asemenea, în Connecticut şi Massachusetts. „Echipa mea evaluează impactul şi eventualele daune şi vom informa publicul mai târziu în cursul zilei”, a scris Hochul pe X.

Telefoanele mobile ale diplomaţilor prezenţi la Consiliul de Securitate al ONU au sunat din cauza alertei de cutremur lansată de serviciul electronic din zona New York.

 Zborurile au fot anulate de pe aeroportul JFK.

Americanii nu sunt obişnuiţi cu seismele

Unii locuitori din Brooklyn au auzit un sunet puternic şi au simţit clădirea lor tremurând. Într-o zonă de apartamente din East Village din Manhattan, un rezident al Californiei, cea mai predispusă la cutremure, a calmat vecinii înfricoşaţi.

Mai multe persoane din Baltimore, Philadelphia, Connecticut şi alte zone de pe Coasta de Est neobişnuite cu cutremure au raportat, de asemenea, că au simţit pământul tremurând.

Consulatul General al Rusiei la New York a evacuat temporar vizitatorii din cauza cutremurului resimţit în oraş. Consulul general rus la New York, Alexander Zaharov, a declarat pentru TASS: „Vizitatorii au fost evacuaţi temporar”, a subliniat diplomatul, adăugând că până acum nu s-au primit cereri de la ruşii prezenţi în oraş în legătură cu cutremurul.

Cutremurul a trezit din nou amintirile seismului din 23 august 2011, care a afectat zeci de milioane de oameni din Georgia până în Canada. Cu o magnitudine de 5,8 grade, a fost cel mai puternic cutremur care a lovit Coasta de Est după al Doilea Război Mondial. Epicentrul a fost în Virginia.

Acel cutremur a lăsat crăpături în Monumentul Washington, a dus la evacuarea Casei Albe şi a Capitoliului şi i-a zguduit pe new-yorkezi, cu trei săptămâni înainte de marcarea a 10 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici