Un deputat din opoziţie avertizează: Peste 7.000 de criminali, violatori şi tâlhari liberi pe străzile României

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că Ministerul Justiţiei i-a transmis, într-un răspuns la o interpelare, că la jumătatea lunii septembrie au fost eliberaţi 21.049 deţinuţi, în baza legii recursului compensatoriu, dintre care 7.003 închişi pentru fapte precum viol, crimă sau tâlhărie.

723 afișări
Imaginea articolului Un deputat din opoziţie avertizează: Peste 7.000 de criminali, violatori şi tâlhari liberi pe străzile României

Un deputat dinj opoziţie: Peste 7.000 de criminali, violatori şi tâlhari liberi pe străzile României

„Este răspunsul oficial al Ministerului Justiţiei la o interpelare adresata in calitate de deputat al PNL: la data de 18 septembrie, nu mai puţin de 21.049 deţinuţi au fost eliberaţi mai repede din puşcărie, in baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberaţi, 7.003 deţinuţi au fost iniţial încarceraţi pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupţie, etc.”, a afirmat Florin Roman, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

„În acest moment, circula liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnaţi pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deţinuţi eliberaţi mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar şi 35 de persoane încarcerate pentru mita. Îngrijorător este şi numărul violatorilor lăsaţi in libertate, nu mai puţin de 634. Din totalul celor eliberaţi mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puţin de 507 infractori eliberaţi au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri şi omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!”, a completat liberalul.

Acesta mai spune că faţă de luna iunie, numărul celor eliberaţi mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3.000.

„După tragedia de la Caracal, premierul Dancila promitea cu voce gravă, înăsprirea pedepselor şi detenţie pe viaţa pentru criminali. Toate aceste declaraţii au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dancila a blocat abrogarea recursului compensatoriu”, a explicat Roman.

El solicită din nou abrogarea recursului compensatoriu şi discutarea proiectelor PNL din Parlament care vizează sistemul de găsire urgenţă a copiilor dispăruţi.

„PNL solicită PSDancila abrogarea în regim de urgenţă a recursului compensatoriu. Solicităm totodată discutarea în regim de urgenţă a proiectelor depuse de PNL în Parlament, pentru sistemul de găsire urgenţă a copiiilor dispăruţi, pentru detenţie pe viaţa pentru cei care ucid femei gravide şi copii, introducerea brăţărilor electronice. Fiecare oră de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este în siguranţa!”, a conchis deputatul liberal.

 

DOCUMENT by Mediafax.ro on Scribd

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici