Un deputat USR propune modificarea Legii adunărilor publice, după mitingul Noii Drepte: Să fie stipulate protocoale mai clare de intervenţie a jandarmilor/ Dohotaru: Boc să-şi ceară scuze

Legea adunărilor publice trebuie modificată în aşa fel încât să fie stipulate protocoale mai clare de intervenţie a jandarmilor, care să prevadă prezenţa unui negociator, susţine deputatul USR Adrian Dohotaru, după mitingul de sâmbătă al Noii Drepte, soldat cu ridicarea actriţei Oana Mardare.

229 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR propune modificarea Legii adunărilor publice, după mitingul Noii Drepte: Să fie stipulate protocoale mai clare de intervenţie a jandarmilor/ Dohotaru: Boc să-şi ceară scuze

Un deputat USR propune modificarea Legii adunărilor publice, după mitingul Noii Drepte: Să fie stipulate protocoale mai clare de intervenţie a jandarmilor/ Dohotaru: Boc să-şi ceară scuze

Deputatul USR Adrian Dohotaru a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că primarul Emil Boc ar trebui să îşi ceară scuze în legătură cu modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei Cluj-Napoca privind marşul ”Cluj Prinde” şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU.

"Văzând ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Avram Iancu la mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU voi propune modificarea Legii adunărilor publice, care să stipuleze protocoale mai clare de intervenţie a Jandarmeriei, care să prevadă un negociator, astfel încât să nu se ajungă la bruscări. Acest lucru se poate face fie prin norme metodologice, fie prin amendamente legislative. Voi depune şi o sezizare a ministrului de Interne, Carmen Dan, voi cere o anchetă despre comportamentul Jandarmeriei şi voi depune şi o sesizare către Prefectura Cluj. Cred că primarul Emil Boc trebuie să îşi ceară scuze în legătură cu modul în care au fost planificate acţiunile Primăriei Cluj-Napoca privind marşul <Cluj Prinde> şi mitingul Noii Drepte, PRM şi PRU, membrii comunităţii LGBT fiind trimişi la periferie, iar extremiştii au primit aprobare în centru", a spus Dohotaru.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că incidentul din Piaţa Avram Iancu a fost gestionat "prost" de către Jandarmerie.

"Poate şi actriţa Oana Mardare a făcut o greşeală, pentru că nu poţi avea un dialog raţional cu astfel de extremişti, dar Jandarmeria putea acţiona astfel, putea face un zid în jurul ei, să o apere de eventualele pericole. Mi se pare disproporţionată intervenţia Jandarmeriei", a spus Csoma.

Actriţa Oana Mardare de la teatrul independent "Reactor" din Cluj-Napoca a fost ridicată, sâmbătă, de către jandarmi, în timp ce se afla în Piaţa Avram Iancu şi a întrerupt discursul organizatorilor mitingului organizat de Noua Dreaptă, PRM şi PRU despre familia tradiţională. Aceasta participase, anterior, la marşul "Cluj Pride" organizat de membrii comunităţii LGBT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici