Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, despre situaţia din închisori: Nu avem perspectiva unui colaps

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că este îngrijorat pentru situaţia din penitenciare, însă că are în vedere mai multe măsuri, printre care construcţia a două noi închisori. Precizările, după ce şeful ANP, Marian Dobrică, ar fi spus că sistemul judiciar se află în pragul colapsului.

106 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, despre situaţia din închisori: Nu avem perspectiva unui colaps

"Îngrijorare ne exprimăm toţi. Noi avem cealaltă perspectivă, optimistă de soluţionare a problemelor din penitenciare şi nu perspectiva unui posibil colaps. Avem decizia pilot a Curţii Europene. Decizia nu spune că la finalul celor şase luni problemele să fie soluţionate. (...) Că dacă spui <<construim două penitenciare>>, nu îşi face nimeni iluzia că în şase luni construieşti pentru că nu se poate nici fizic, nici juridic. Avem în vedere ceea ce v-am spus de foarte multe ori: măsuri de ordin legislativ, logistic, de modernizare a penitenciarelor actuale, de extindere pentru pavilioane la penitenciarele existente, de construcţie a două noi penitenciare, pe moment", a declarat Tudorel Toader.

Precizarea a fost făcută după ce directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ar fi spus, în cadrul unei conferinţe referitoare la decizia pilot a CEDO privind condiţiile de detenţie din România, că sistemul judiciar e aproape de colaps, fiind probleme în sistemul penitenciar. Acesta a precizat că ar exista soluţii pentru supraaglomerarea din închisori însă "ne e frică să le aplicăm", făcând referire la alternativa la încarcerării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici