Un deputat USR susţine că abrogarea pensiilor magistraţilor este neconstituţională: Noi am propus plafonarea

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, marţi, că abrogarea pensiilor speciale pentru magistraţi este un demers neconstituţional. El a adăugat pensiile magistraşilor ar trebui doar plafonate, pentru a nu se ajunge „în situaţia pensiilor nesimţite”.

459 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR susţine că abrogarea pensiilor magistraţilor este neconstituţională: Noi am propus plafonarea

Un deputat USR susţine că abrogarea pensiilor magistraţilor este neconstituţională: Noi am propus plafonarea

„ În proiectul de lege de abrogare a pensiilor speciale, propus de USR şi care e propus pe respingere noi am spus că pensiile magistraţilor trebuie plafonate să nu se ajungă în situaţia pensiilor nesimţite. Includerea abrogării pensiilor magistraţilor în această lege va duce la declarea ei ca neconstitutională. În momentul de fată, ignoarea ei este de fapt un compromis pentru că majoritatea parlamentară PNL şi PSD să poată să zică, noi am dorit eliminarea pensiilor speciale, dar CCR a respins”, a susţinut Cristian Seidler, după discuţiile de marţi din Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, unde a propus rediscutarea proiectului de lege privind eliminarea pensiilor speciale, propunere care a fost respinsă.

Deputatul USR a amintit că USR a propus plafonarea pensiilor speciale .

„Ar trebui ca pensia să nu fie mai mare decât ultimul venit net. E normal ca atunci când te pensionezi să nu ai un venit mai mare decât atunci când lucrezi, pentru că atunci toată lumea ar vrea să fie la pensie”, a subliniat acesta.

Cameră Deputaţilor se reuneşte, marţi, în sesiune extraordinară pentru a dezbate şi vota în plen proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a declarat că iniţiativă ar trebui rediscutată în comisia de muncă, deoarece nu este de acord cu propunerile deputatului PSD Adrian Solomon care prevăd eliminarea pensiilor speciale şi ale sportivilor sau oamenilor de cultură, propuneri care au fost acceptate în comisie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
pensii,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici