Un drum s-a surpat şi 50 de gospodării au fost inundate în comuna Roşia Montană, în urma unei ploi

Un drum s-a surpat şi peste 50 de curţi, nouă subsoluri şi demisoluri din comuna Roşia Montană au fost inundate, duminică seara, în urma unei ploi torenţiale, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

616 afișări
Imaginea articolului Un drum s-a surpat şi 50 de gospodării au fost inundate în comuna Roşia Montană, în urma unei ploi

Un drum s-a surpat şi 50 de gospodării au fost inundate în comuna Roşia Montană, în urma unei ploi (Imagine Balazs Attila / Mediafax Foto)

Pompierii din Câmpeni, în cooperare cu Serviciile Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Abrud şi Roşia Montană, au intervenit, în Roşia Montană, pentru evacuarea apei din 50 de curţi, nouă subsoluri şi demisoluri din Roşia Montană, în urma unei ploi torenţiale.

Potrivit ISU Alba, din cauza fenomenelor meteorologice, un stâlp de electricitate a căzut după ce un drum comunal din zona pieţei s-a surpat pe o lungime de 10 metri şi o lăţime de un metru.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat că traficul pe drumul respectiv nu a fost afectat, surparea producându-se într-o margine.

Totodată, sursa citată a anunţat că din cauza apariţiei eroziunii unor porţiuni din zidul de sprijin, un drum judeţean prezintă pericol de surpare. ”Pichetul de Pompieri Câmpeni a intervenit cu trei autospeciale şi o motopompă, un ofiţer şi opt subofiţeri, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Abrud cu o autospecială, două motopompe, două buldoexcavatoare şi un TAF, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Roşia Montană cu şase membri şi cinci pompieri voluntari, şase cadre ale Poliţiei cu patru autospeciale, forţe coordonate în teren de către şeful Grupei Operative constituite la nivelul judeţului”, a anunţat ISU Alba.

Totodată, în comuna Ampoiţa, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială şi doi subofiţeri după ce două subsoluri şi o gospodărie au fost inundate.

În comuna Ceru-Băcăinţi, pe un drum judeţean, s-a manifestat un blocaj rutier, în care sunt implicate trei autovehicule, din cauza inundării carosabilului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici