Un elicopter s-a prăbuşit în Delta Dunării. Nicio persoană nu a fost rănită

Un elicopter tip aero-taxi, cu trei persoane la bord, s-a prăbuşit de la o înălţime de unu-doi metri, în apropiere de localitatea Maliuc, judeţul Tulcea, aparatul de zbor luând foc, însă nicio persoană nu a fost rănită, a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniela Condrea de la IPJ Tulcea.

159 afișări
Imaginea articolului Un elicopter s-a prăbuşit în Delta Dunării. Nicio persoană nu a fost rănită

Un elicopter s-a prăbuşit în Delta Dunării. Nicio persoană nu a fost rănită (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, a spus Daniela Condrea. Aceasta a precizat că elicopterul, cu trei persoane la bord, a încercat să se ridice de la sol şi a reuşit să se înalţe aproximativ doi metri.La acel moment, pilotul a observat că aparatul de zbor are defecţiuni tehnice şi a încercat să aterizeze, însă nu a reuşit.

Cele trei persoane aflate la bord au reuşit să sară din elicopter, fără să fie rănite, iar aeronava s-a prăbuşit şi a luat foc.

Potrivit Danielei Condrea, niciunul dintre pasageri nu a avut nevoie de spitalizare.

Poliţia judeţeană, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi procurorii tulceni au constituit o comisie de anchetă ce investighează condiţiile în care s-a prăbuşit elicopterul.

Daniela Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, a declarat pentru MEDIAFAX că pompierii nu au fost solicitaţi prin 112 să se prezinte la locul accidentului, dar că au fost chemaţi de reprezentanţii Poliţiei Judeţene, în jurul orei 10.00, pentru a lua parte la anchetă.

Aceasta a precizat că din comisia de anchetă fac parte poliţişti, pompieri şi procurori tulceni.

Rezultatele anchetei vor fi făcute publice, a mai spus Rotaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici