Un expert în domeniul alimentar avertizează angajaţii: Nu mai aduceţi prăjituri la birou. E ca fumatul pasiv

Un consilier în domeniul alimentar spune că angajaţii nu ar trebui să aducă dulciuri la birou, asta pentru a evita tentarea colegilor.

11402 afișări
Imaginea articolului Un expert în domeniul alimentar avertizează angajaţii: Nu mai aduceţi prăjituri la birou. E ca fumatul pasiv

Preşedintele Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, Prof. Susan Jebb, a comparat prezenţa prăjiturilor la birou cu fumatul pasiv. Ea a spus: "Dacă nimeni nu ar aduce prăjituri la birou, eu nu aş mai mânca prăjituri".

Intervievată de ziarul Times, şi vorbind în nume personal, ea a spus că angajaţii ar trebui să înceteze să mai testeze voinţa colegilor.

Susan Jebb, de asemenea profesor de dietă şi populaţie la Universitatea din Oxford, a declarat că mâncatul tortului este o alegere, dar colegii se pot ajuta reciproc prin asigurarea unui "mediu de susţinere".

Ea a argumentat că a fi în preajma prăjiturilor la birou este ca şi cum ar fi vorba de fumatul pasiv, care, deşi nu este identic, provoacă daune şi altora.

Dar, vorbind pentru BBC, medicul de familie Dr. Helen Wall a spus că oamenii trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Medicul de familie care profesează în Bolton a spus: "Nu este o problemă. Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa?".

Prăjiturile la birou nu mai sunt ceva special

Lou Walker, care a scris un raport despre cultura prăjiturilor la birou, a declarat pentru BBC 5 Live că acestea au devenit un eveniment cotidian şi că "nu mai sunt speciale".

"Acest lucru vine dintr-un loc al generozităţii şi al bunătăţii, angajaţii dorind să împărtăşească", a spus ea. "Este ceva foarte important în a împărţi mâncare cu colegii"

"Dar ceea ce se întâmplă acum este că se întâmplă în fiecare zi şi asta înseamnă că nu mai este ceva special".

În multe locuri de muncă, prăjiturile, biscuiţii şi dulciurile, aduse de colegii care se întorc din concediu sau pentru a sărbători zilele de naştere, pot declanşa o învălmăşeală în timp ce colegii înfometaţi şi dornici de dulciuri încearcă să pună mâna pe aceste bunătăţi.

Rar este un loc de muncă care rupe tradiţia şi furnizează un platou de fructe. Şi cine vrea să fie cunoscut ca fiind singurul membru al personalului care aduce nuci sănătoase în loc de ciocolată, în timp ce le povesteşte colegilor despre weekendul petrecut în Elveţia?

Poziţia oficială a guvernului britanic

În ceea ce priveşte poziţia oficială a guvernului, purtătorul de cuvânt oficial al primului ministru a declarat că Rishi Sunak crede că "alegerea personală ar trebui să fie integrată în abordarea noastră".

El a adăugat: "Dorim să încurajăm un stil de viaţă sănătos şi luăm măsuri pentru a combate obezitatea, care a costat Serviciul Naţional de Sănătate 6 miliarde de lire sterline anual. Cu toate acestea, modul de a aborda această problemă nu este de a-i împiedica pe oameni să aducă ocazional bunătăţi pentru colegii lor".

Purtătorul de cuvânt al domnului Sunak a adăugat că premierul era "foarte sensibil la o bucată de tort" şi cel mai mult îi plăcea tortul de morcovi şi de catifea roşie.

Potrivit site-ului Serviciului Naţional de Sănătate, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali. Consumul regulat de alimente şi băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi de carii dentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici