Un fost fotbalist legendar de la Barcelona a suferit de depresie: Aşteptam să vină seara, să iau pastila şi să mă odihnesc

Andres Iniesta este numele de care se leagă o mare parte din istoria echipei FC Barcelona, dar şi a naţionalei Spaniei. Titluri de campion, trofee ale Ligii Campionilor, Cupe şi Supercupe ale Spaniei, însă, în spatele victoriei, triumfului şi a bucuriei, se ascundea o realitate nu tocmai plăcută.

1957 afișări
Imaginea articolului Un fost fotbalist legendar de la Barcelona a suferit de depresie: Aşteptam să vină seara, să iau pastila şi să mă odihnesc

Un fost fotbalist legendar de la Barcelona a suferit de depresie: Aşteptam să vină seară, să iau pastila şi să mă odihnesc

Unul dintre cei mai buni mijlocaşi din lume a trecut prin clipe de groază după prima tripletă reuşită de gruparea blaugrana, pe vremea când Pep Guardiola era pe banca tehnică a catalanilor. Andres Iniesta s-a deschis în faţa celor de la "La Sexta" şi a dezvăluit că a suferit de depresie în vara anului 2009:

"Într-o situaţie de genul acela nu ai nimic, nu simţi nimic, nu ştii ce se întâmplă în jurul tău. Aşteptam să vină seară, să iau pastilă şi să mă odihnesc. Lumea este legată de o speranţă, de o dorinţă, de un obiectiv, dar când suferi de depresie nu mai eşti tu, când eşti atât de vulnerabil este dificil să îţi mai controlezi viaţă şi momentele prin care treci".

Mourinho, motivul principal din cauza rivalităţii duse la extrem între Barcelona şi Real Madrid

Andrei Iniesta a mai precizat că ar fi vrut să îşi încheie cariera în tricoul Barcelonei, însă a spus şi motivul care l-a determinat să plece în vara anului 2018 şi să semneze cu echipa din Japonia, Vissel Kobe.

"Nu mai eram la nivel maxim şi nu mai puteam să dau 100% echipei", au fost cuvintele mijlocaşului spaniol, care a vorbit şi despre rivalitatea cu Real Madrid: "Mourinho a fost motivul principal din cauza căruia relaţia dintre Barcelona şi Real Madrid s-a înrăutăţit. S-au depăşit limitele şi s-a stricat şi atmosfera din cadrul echipei naţionale. Devenise o situaţie insuportabilă, n mai era rivalitatea dinainte, se transformase în ură".

Iniesta s-a retras de la naţionala Spaniei după Mondialul din Rusia, turneu final unde selecţionata ibericilor a fost eliminată în optimi de ţara gazdă: "Plecarea lui Lopetegui nu a fost un lucru pozitiv pentru noi. Nu putea să fie altfel aşa că, este evident că, ceea ce începe prost se termină şi mai prost. Cu Hierro am vorbit înaintea ultimului meci, nu am înţeles deciziile lui, pe care le-am respectat, dar nu le-am împărtăşit. Singurul lucru care mă interesa era să mergem mai departe în acea competiţie".

Mijlocaşul de 34 de ani a îmbrăcat timp de 16 ani tricoul Barcelonei, echipă pentru care a jucat 674 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 57 de goluri. La naţionala Spaniei, Andres Iniesta a avut 131 de selecţii, în perioada 2006-2018 ş a marcat 13 goluri. Atât la echipa blaugrana, cât şi la selecţionata ibericilor, Iniesta a cucerit 33 de trofee: 30 cu Barcelona şi trei cu Spania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici