Un gălăţean, urmărit internaţional pentru jafuri armate, a fost prins la Bihor într-un lan de porumb

  • Un bărbat de 42 ani din judeţul Galaţi, care era dat în urmărire internaţională pentru jafuri armate, a fost prins de poliţiştii din Bihor.
  • El a încercat să fugă şi a fost prins pe un teren agricol dintr-o localitate din judeţul Bihor.
  • El este bănuit că a detonat mai multe bancomate din vestul UE.
189 afișări
Imaginea articolului Un gălăţean, urmărit internaţional pentru jafuri armate, a fost prins la Bihor într-un lan de porumb

Se pare că gălăţeanul a fost oprit de Poliţie pe o stradă din Oradea. El a fugit cu maşina şi, după o urmărire de kilometri, a fost prins într-un lan de porumb din localitatea Gurbediu. Poliţiştii din Tinca l-au reţinut, iar procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore.

Ulterior, gălăţeanul a fost prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile belgiene. Propunerea a fost admisă, fiind dispusă, însă, doar pentru 15 zile.

Împreună cu alţi doi români, gălăţeanul este bănuit că a detonat bancomate în mai multe oraşe din Belgia, dar şi în Germania, Luxemburg, Anglia şi Italia. Valoarea pagubei depăşeşte 700.000 euro doar în cazul băncilor belgiene.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile judiciare belgiene, românii introduceau dispozitive explozibile în fanta bancomatului, care apoi era detonate, pentru a fura sumele aflate în cutia de valori. Pentru a-şi pierde urma, hoţii făceau naveta între Germania şi Belgia. Ei au fost identificaţi cu ajutorul unor amprente rămase pe firul de legătura dintre explozibil şi detonator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici